- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Helikopteri, padobranci, „Tigrovi“: Ruske i sirijske snage održale prve noćne vežbe u Hami /video/

© Sputnik / Alekseй Kudenko / Uđi u bazu fotografijaVojne vežbe Vazdušno-desantnih snaga Rusije
Vojne vežbe Vazdušno-desantnih snaga Rusije - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2023
Pratite nas
Jedinice specijalnih snaga Sirije i posade Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije prvi put su održale noćne taktičke vojne vežbe u sirijskoj provinciji Hama, saopštilo je Ministarstvo odbrane Rusije.
Po scenariju vežbi, protivnik je pokušao da izvede napad na bazu vladinih snaga i zauzeo je naselje sa civilima. Nakon toga je komanda ruske grupe trupa zajedno sa komandom Sirije donela odluku da noću zajedno oslobode naseljeno mesto.

Kako je precizirano, posade lovaca Su-35 i bombardera Su-24 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije, zajedno sa posadama artiljerijskih jedinica Oružanih snaga Sirije, izvele su napad na kritično važne objekte protivnika. Pored toga, udarni helikopteri Ka-52 Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije uništili su oklopnu tehniku i utvrđenja uslovnih terorista što je omogućilo vojnicima 25. divizije specijalnih snaga „Tigar“ da se iskrcaju u zonu gde se izvodi operacija.

Kako se navodi, vojnici sirijske vojske skočili su padobranom sa visine od 1.500 do 3.000 metara sa naoružanjem na ruskim padobranskim sistemima „Arbalet 2“, a neki su se munjevitom brzinom spustili užadima iz helikoptera armijske avijacije Mi-8AMTŠ Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije.
Jurišne jedinice su pomoću oklopne tehnike izvršile juriš na naselje i likvidirale uslovne teroriste koje su ga zauzele.
Ističe se da su komanda snaga grupe ruskih trupa u Siriji i rukovodstvo Oružanih snaga Sirije visoko ocenili koordinisane akcije ruskih i sirijskih jedinica.
Ruski vojni avion Su-34 - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2023
RUSIJA
Američki dron se približio ruskom lovcu na 100 metara
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala