- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Cirkus u režiji Bugara i Albanaca

© Foto : Skrinšot / Jutjub / Shvercerat ShkupŠverceri Škupi
Šverceri Škupi - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2023
Pratite nas
Bugarski velikan Levski dočekuje u revanšu makedonski Škupi ovog četvrtka, a meč u Sofiji ima interesantnu predigru. Iako domaćin ima prednost od 2:0 iz prvog meča u Skoplju, gosti ne odustaju od namere da ih iznenade pa su smislili nekoliko načina da naprave cirkus od ovog revanša.
Gosti iz Severne Makedonije, tim za koji mahom navijaju Albanci, obavestio je UEFA uoči utakmice da je zaboravio rezervnu garnituru dresova, da ima samo plavu i zatražio da Levski nastupi u svojoj rezervnoj žutoj boji.
Originalna boja Levskog je plavo-bela.
To je samo jedan u nizu skandala vezanih za ovaj meč. Prethodno su pažnju medija privukli navijači Škupija, popularni „Šverceri“, koji su na društvenim mrežama objavili fotografije na kojima su se lažno tagovali kao da su u Sofiji.
To je uzbunilo desetak huligana Levskog da provede noć na ulicama bugarske prestonice tražeći ih, neki su čak imali i mačete u rukama, ali se kasnije ispostavilo da su sve objave Albanaca bile lažne i da nisu ni stigli u Sofiju.
Podsetimo, navijači Škupija, popularni „Šverceri“ privukli su pažnju javnosti prošle sezone u dvomeču kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Dinama iz Zagreba kada su zajedno skandirali „Ubij Srbina“.
Škupi je albansko ime za Skoplje, klub je osnovan 2012. godine, ali želi da se predstavi kao naslednik slavne Sloge, kluba koji je postojao od 1927. godine, a ugašen je 2009.
Navijači Dinama Bed blu bojs - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2022
SPORT
Hrvati našli „rupu" i pobratimili se sa Albancima
Sloga se 2012. fuzionisala sa ekipom Albarsa i formiran je Škupi, ali Fudbalski savez Makedonije nije priznao novi klub kao naslednika, što je učinjeno u slučaju Vardara i Miravca kako bi skopski velikan ostao u elitnom takmičenju.
Škupi je 2022. postao šampion države i tada su u prvi plan izašli navijači, takozvani „Šverceri“ koji su česti na utakmicama reprezentacije Albanije, za razliku od mečeva Makedonije i, kasnije, Severne Makedonije.
Vlasnik kluba je turski biznismen Ajdin Olgun, ranije angažovan u Čeliku iz Zenice.
Dušan Tadić i Nemanja Matić - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2023
SPORT
Odgovor kao iz topa: „Nemanja Matić!“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala