- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

Kamion uleteo u američki vojni konvoj u Nemačkoj, vojnik SAD poginuo

© Flickr / PROPennsylvania National GuardAmerička oklopna vozila "Strajker"
Američka oklopna vozila Strajker - Sputnik Srbija, 1920, 03.08.2023
Pratite nas
Pripadnica američke vojske stacionirana u Nemačkoj poginula je u utorak kada je oklopno vozilo u kojem se nalazila, a koje je bilo deo američkog konvoja, udario civilno teretno vozilo, saopštili su Pentagon i lokalne vlasti. Ovaj incident je druga nesreća ove nedelje u Nemačkoj u kojoj je učestvovalo američko oklopno vozilo.
Žrtva je u trenutku sudara virila iz otvora Strajker vozila, pri čemu su je teška vrata udarila u glavu i nanela joj takve povrede da je ubrzo preminula u obližnjoj bolnici , rekao je Jirgen Harvart, glavni nadzornik policije Vajdena.
Američka vojska u Evropi i Africi objavila je vest o nesreći sa smrtnim ishodom u saopštenju u sredu, navodeći da se ona dogodila na auto-putu u nemačkoj regiji Bavarska dan ranije. Američki zvaničnici su odbili da navedu ime pripadnika službe dok ne budu obavešteni članovi porodice, iako je nemačka policija potvrdila da je reč o 24-godišnjoj devojci, prenosi RT.

„Vojnik je putovao u Strajkeru kada je civilno teretno vozilo udario u vojno vozilo dok je ono ulazilo na autoput 93“, navodi vojska u saopštenju za javnost.

Lokalna policija je dodala da je do nesreće došlo nakon što je oklopno vozilo ušlo na auto-put kao deo konvoja, uz ocenu da nemački vozač kamiona nije mogao da promeni traku na vreme. Nejasno je da li je žrtva imala šlem u trenutku sudara.
Američka vojska trenutno sprovodi vežbu u Nemačkoj, a grad Vajden na jugoistoku zemlje nalazi se nedaleko od oblasti za obuku Grafenver, najvećeg vojnog mesta za obuku u Evropi.
Prošle nedelje došlo je do još jedne nesreće u kojoj je učestvovalo osoblje američke vojske stacionirano u toj oblasti, nakon što je vozač izgubio kontrolu nad lakim srednjim taktičkim vozilom dok je bio na putu ka poligonu u blizini kompleksa Grafenver. Iako se vozilo prevrnulo, osam vojnika koji su se u njemu nalazili zadobili su lakše povrede.
Nesreća od utorka usledila je i nakon incidenta koji se desio ranije ove godine, kada su se dva vojna kamiona koja su prevozila „tone projektila i municije“ sudarila na nemačkom autoputu, izvestio je Stars end Strajps. Jedan američki vojnik je teško povređen u nesreći i morao je biti prevezen u bolnicu, dok su druga tri lakše ranjena.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala