Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Spektakularni uradak Kristofera Hila: Amerika „dokazala“ da Srbija najviše voli Zapad, EU i NATO

© Sputnik / Sputnjik SrbijaGabrijel Eskobar i Kristofer Hil sa srpskom zastavom – ilustracija
Gabrijel Eskobar i Kristofer Hil sa srpskom zastavom – ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2023
Pratite nas
Teško da je neki ambasador pao na niže marketinške grane nego što je to učinio Amerikanac Kristofer Hil gotovo „spektakularnom“ objavom u utorak na društvenoj mreži Tviter.
Ambasador SAD okačio je dvominutni video sklepan od izjava pojedinih srpskih političara, medijskih glodura, zapadnocentričnih analitičara sa jutarnjih programa i NVO jurišnika, koji se predano ili rečenicama izvučenim iz konteksta zalažu za okretanje Srbije ka Zapadu ili evroatlanskim integracijama.
Uz taj više karikaturalan i komičan uradak, koji ne da ne predstavlja raspoloženje ni vlasti ni javnosti ni građana Srbije, već je totalna suprotnost od dominantne volje, Hil je lakonski napisao:
„Slažem se, budućnost Srbije je na Zapadu“!
E sad, zamislite ono što je nezamislivo, da ruski ambasador napravi kolažni video od samo kapljice u okeanu izjava i javnih poruka koje pozivaju na najbolje odnose Srbije i Ruske federacije.
Pa čak ni taj snimak ne bi mogao da traje dva minuta, već bar dva meseca ali, na sreću, nikome od predstavnika Ruske Federacije u Srbiji ne pada na pamet da padne tako nisko i da se bavi tim banalnim igrarijama. Pre svega jer znaju raspoloženje Srbije i srpskog naroda. A sudeći po novoj „marketinškoj“ akciji, znaju to dobro i Amerikanci.
Ali, da Hilov beznadežni cinizam bude veći, tvit sa grotesknim videom on je objavio samo dan pošto su Sjedinjene Američke Države stavile na crnu listu kompletno političko rukovodstvo Republike Srpske.
Da Hilov pokušaj da prikaže koliko Srbija voli Zapad oličen u Vašingtonu bude uzaludniji, govori i to što je u istom danu takozvani ambasador SAD u Prištini Džefri Hovenijer objavio da se dobro zna koje su granice nezavisnog Kosova – „suverene i demokratske države“.
Da Hilov audio-vizuelni performans na društvenim mrežama bude komičniji pobrinuo se i američki diplomata Gabrijel Eskobar koji je u istom danu izjavio da u novu Vladu Crne Gore mogu da uđu samo oni koji podržavaju NATO i Ukrajinu, što znači da je eliminisao političke predstavnike Srba.
Oduševljeni Hilovim kratkim filmom, koji bi mogao da konkuriše i za festivale, bićemo slobodni da damo i jedan savet za nastavak američke kampanje preumljenja Srba.
Ne bi, naime, bilo loše da u sledećem videu, američka ambasada uradi nasumičnu anketu sa građanima Srbije i da ih pita:
Da li su za nezavisno Kosovo?
Da li su za nasilnu smenu vlasti Republike Srpske?
Da li su za uvođenje sankcija Rusiji i za podršku ukronacistima?
Da li su za ulazak u NATO i za članstvo u EU ako je uslov za to nezavisnost Kosova?
Zatim, nek ponovo montiraju efektan video samo od izjava koje njima odgovaraju, pa Hil da sve to okači na Tviter i ostale društvene mreže uz svoj prigodan komentar.
Da se opet svi ludo zabavljamo gledajući to novo čudo američkog marketinga.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala