- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Ruska vojska uništila prvog "Bogdana"

© Sputnik / Ministry of Defence of the Russian Federation / Uđi u bazu fotografijaRabota reaktivnыh sistem zalpovogo ognя "Grad" VS RF v zone provedeniя SVO
Rabota reaktivnыh sistem zalpovogo ognя Grad VS RF v zone provedeniя SVO - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2023
Pratite nas
Ministarstvo odbrane Rusije prvi put je saopštilo da je uništena ukrajinska samohodna haubica "Bogdan" u zoni specijalne vojne operacije, napisao je ratni reporter "Komsomoljske pravde" Aleksandar Koc na Telegramu.
"Retka sreća, ne mogu se svi pohvaliti tim. Ove haubice u Oružanim snagama Ukrajine mogu se izbrojati na prstima jedne ruke", objasnio je on.
Ovo artiljerijsko oruđe ukrajinske odbrambene industrije predato je vojsci početkom godine i, "bez preterivanja, predstavlja njen ponos".
"Samohodna artiljerijska oruđa na točkovima su veoma pokretna i na autoputu mogu da dostignu brzinu i do 80 kilometara na sat, što je veoma važno prilikom promene položaja. Oklopna kabina šasije KrAZ-63221 štiti posadu od slučajnih fragmenata, a automatski punjač obezbeđuje brzinu paljbe do šest projektila u minuti", ističe ruski reporter.
Glavna prednost „Bogdana“ je top, sa dometom paljbe do 42 kilometra sa visokoeksplozivnim projektilom, a do 55 - sa aktivno-reaktivnim. Ovo je uporedivo sa mogućnostima francuskih samohodnih topova na točkovima CAZAR.
Pripadnici ruskih vazdušno-desantnih snaga u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Iznad Belgorodske oblasti oboren dron; Zabranjeno kretanje brodova i letovi u Kerčkom moreuzu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala