- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Pojačane mere bezbednosti na području Banjaluke, Gradiške i Prijedora

© Sputnik / Aleksandar MilačićPolicija RS
Policija RS  - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2023
Pratite nas
Ministarstvo unutrašnjih poslova Republike Srpske sutra i u petak, 4. avgusta, pojačaće mere bezbednosti na području Banjaluke, Gradiške i Prijedora povodom predstojećeg obeležavanja Dana sećanja na stradale i prognane Srbe u akciji "Oluja", koje će biti održano u Prijedoru.
Iz MUP-a su naveli da će obeležavanju prisustvovati najviši politički zvaničnici Republike Srpske i Srbije, kao i najviši verski predstavnici Srpske pravoslavne crkve, pa je savetovano građanima da u petak, 4. avgusta, u Prijedoru izbegavaju gužve, ne nose ruksake i torbe, ne nose opasne predmete i da poštuju naredbe policije na terenu, prenela je RTRS.
Iz MUP-a su takođe savetovali građanima, koji u petak budu u Prijedoru u 19 časova, da poštuju naredbe policajaca na terenu, da sa sobom ne nose pirotehnička sredstva i druge opasne predmete, kao i da uz sebe imaju neki identifikacioni dokument.
Kako su naveli, ugostiteljski lokali, zanatske i trgovačke radnje koje se nalaze u užem centru Prijedora neće raditi u petak od 14 do 22 časa.
U cilju preduzimanja bezbednosnih mera ministar unutrašnjih poslova Republike Srpske izdao je naredbu o zabrani saobraćaja za teretna vozila i naredbu o zabrani prevoza eksplozivnih materija.
U saopštenju se navodi da Ministarstvo u sedištu policijske uprave i policijske stanice, 4. avgusta neće izdavati odobrenja za prevoz eksplozivnih materija.
Iz MUP-a su podsetili predstavnike medijskih kuća, druge subjekte i građane da je u cilju bezbednosti učesnika skupa u petak na području Prijedora zabranjena upotreba dronova, osim onima koji imaju odobrenje Ministarstva.
Predstavnici medijskih kuća koji su se akreditovali za praćenje ovog događaja treba da na sebi imaju jasno istaknutu akreditaciju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala