- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Peskov: Zapadni mediji rade pod vojnom cenzurom po uputstvima obaveštajnih službi

© Sputnik / Grigoriй Sыsoev / Uđi u bazu fotografijaPortparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov
Portparol ruskog predsednika Dmitrij Peskov - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2023
Pratite nas
Zapadni mediji sada rade pod cenzurom jer dobijaju instrukcije od svojih obaveštajnih službi, rekao je portparol Kremlja Dmitrij Peskov.
Kako je istakao, najuticajniji mediji u svetu su „nažalost anglosaksonski mediji, odnosno američki i britanski“.

„Tamo ima mnogo ozbiljnih medija, mnogo talentovanih novinara, pametnih, profesionalnih, ali sada, pošto su svi oni pokrenuli protiv nas rat, oni rade pod apsolutnom vojnom cenzurom. Najcenjeniji zapadni mediji, listovi, televizije, portali, novine faktički dobijaju instrukcije, priručnike od svojih obaveštajnih službi, dobijaju informacije koje su uglavnom, često lažne i specijalno, profesionalno pripremljene. To je u stvari tako, ako stvari nazovemo pravim imenima. I mediji su se uključili u taj posao danonoćno“, rekao je Peskov.

On je istakao da je Zapad, bez ikakvog oklevanja, jednostavno izbacio sve ruske medije iz svog informacionog polja, ali Rusija treba da nastavi da se takmiči.
„To ne znači da mi treba da stanemo… Jednostrano iznošenje informacija, koje su ispunjene rusofobijom, mržnjom prema našoj zemlji, postepeno počinje da zamara publiku čak i kod njih“, ocenio je Peskov.

Kako je dodao, u Rusiji čuju prve izjave raznih predstavnika u evropskim zemljama, Americi da „Putin, izgleda, nije 'đavo', i da govori mnogo toga pametnog, da je Rusija, izgleda, zemlja koja uopšte nije agresor nego država koja je decenijama bila pod pritiskom i da joj se NATO sve vreme približavao“.

„Ljudi počinju da postavljaju pitanja... Zato ponekad i sami zapadni mediji preteruju i tako ubrzavaju promene kod svojih čitalaca, slušalaca, kod svoje publike“, zaključio je Peskov.
Predsednik Rusije Vladimir Putin na ceremoniji uručivanja državnih nagrada u Kremlju - Sputnik Srbija, 1920, 02.07.2023
RUSIJA
Putin šokirao Evropu, propala američka nadanja /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala