- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Medvedev Zelenskom: Izrode, pogledaj šta si uradio sa svojom zemljom

© Sputnik / Ekaterina Štukina / Uđi u bazu fotografijaZamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev  - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2023
Pratite nas
Zamenik predsednika Saveta bezbednosti Rusije Dmitrij Medvedev je na svom Telegram kanalu posavetovao ukrajinskog lidera Vladimira Zelenskog da ode u Odesu, Dnjepropetrovsk, Lavov, Harkov, Izmail i pogleda rezultate rada ruskih Oružanih snaga i razmisli o tome „šta je uradio sa svojom zemljom“.

„Aktivista u prljavoj zelenoj majci je rekao da će Rusi ozbiljno osetiti posledice rezultata njihovog rada. On, napuderisani izrod, bolje da ode i pogleda rezultate rada ruskih Oružanih snaga na ciljevima u Odesi, Dnjepropetrovsku, Lavovu, Harkovu, Izmailu, Novomihajlovsku, Iljičevsku i dr. nakon terorističkih napada Ukrajine. Neka razmisli šta je uradio sa svojom zemljom“, napisao je Medvedev na svom nalogu.

Prethodno je na teritoriji cele Ukrajine bila proglašena uzbuna za vazdušnu opasnost. Ukrajinski mediji su objavili da se u gradu Izmailu u Odeskoj oblasti usled eksplozije zapalilo skladište nafte.
Predsednik Ukrajine Vladimir Zelenski ranije je saopštio o pripremi novih udara na Rusiju. On je u poruci na Telegramu istakao da će Rusija ozbiljno „osetiti posledice našeg rada“.
Oružane snage Rusije počele su da gađaju ukrajinsku infrastrukturu 10. oktobra 2022. godine, dva dana nakon terorističkog akta na Krimskom mostu, iza koga, prema proceni ruskih vlasti, stoje ukrajinske specijalne službe.
O situaciji u Ukrajini nedavno je za Sputnjik govorio prof. dr Branimir Nestorović u emisiji „Od četvrtka do četvrtka“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala