- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

Mediji: Nakon neuspeha kontraofanzive, ukrajinska vojska se vraća staroj taktici

© Press-služba Minoboronы RF / Uđi u bazu fotografijaSistem "Iskander" u akciji u Ukrajini
Sistem Iskander u akciji u Ukrajini - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2023
Pratite nas
Oružane snage Ukrajine vraćaju se svojoj prethodnoj taktici u svojoj kontraofanzivi zbog neefikasnosti zapadne taktike, s namerom da iscrpe ruske snage, piše "Njujork tajms", pozivajući se na zvaničnike američke administracije.
Kako se navodi, Ukrajinci, koji su prošli obuku u zapadnim zemljama, izgubljeni su na bojnom polju, nisu mogli da napreduju po minskim poljima, odlagali su ofanzivne akcije, čime su izgubili svoju taktičku prednost.
Trenutno se, ističe list, ukrajinske trupe, obučene na Zapadu, vraćaju staroj taktici i koncentrišu „na iscrpljivanje ruskih snaga artiljerijskim udarima i projektilima dugog dometa“, dok drugi talas jedinica, obučenih na Zapadu, uglavnom izvodi manje napada. Ovakvo stanje stvari, primećuje list, „pokreće pitanja o kvalitetu obuke Ukrajinaca“ na Zapadu.
Istovremeno, SAD i njihovi saveznici smatraju da je ukrajinska taktika preskupa u smislu potrošnje municije, što može dovesti do nestašice granata u Oružanim snagama Ukrajine.
Kako je saopšteno u ruskom Ministarstvu odbrane, ukrajinska vojska bezuspešno pokušava da izvrši ofanzivu od 4. juna. Ministar odbrane Rusije Sergej Šojgu rekao je 11. jula da su Oružane snage Ukrajine izgubile više od 26.000 ljudi od početka kontraofanzive. Ruski predsednik Vladimir Putin istakao je da ukrajinske trupe nisu uspešne ni u jednom pravcu.
Pripadnici ruskih vazdušno-desantnih snaga u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
UŽIVO Iznad Belgorodske oblasti oboren dron; Zabranjeno kretanje brodova i letovi u Kerčkom moreuzu
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala