- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Italijani pišu: Pao dogovor „srpskog sina“ i Intera

© AP Photo / Andrew MedichiniLazar Samardžić
Lazar Samardžić - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2023
Pratite nas
Italijanski mediji i jedan od najpoznatijih fudbalskih transfer insajdera Đanluka di Marcio objavili su da je postignut dogovor između Intera i srpskog reprezentativca Lazara Samardžića, i da bi ozvaničenje trebalo da usledi u sredu, ili najkasnije do kraja radne sedmice.
Ofanzivni srpski vezista i aktuelni član Udinezea u koji je stigao iz Nemačke pre dve sezone, trebalo bi da napusi Frijuli u transferu vrednom 16 miliona evra, koji kroz ostvarive bonuse može da naraste do 18 miliona evropskih novčanica.
Samardžić koji je prošao sve mlađe selekcije Nemačke, da bi na kraju odlučio da stane pod fudbalsku zastavu Srbije i upisao je već dva meča za Orlove, skrenuo je na sebe pažnju odličnim partijama prošle sezone.
Razoran udarac levom nogom i odličan pregled igre, brzo donošenje odluka u punoj brzini bili su ključan razlog da ovogodišnji finalista Lige šampiona – Inter, odluči da ga poželi u svojim redovima.
Udineze je prihvatio posle višenedeljne sage uslove koje su ponudili nero-azuri, dok je u čitavu priču uključen i Đovani Fabijan koji će krenuti u suprotnom pravcu. Inter ima pravo otkupa za 12 miliona evra, dok će Udineze platiti četiri miliona za njegov potpis.
Lazar Samardžić odigrao je 59 utakmica u dresu „zebri“ i postigao je sedam golova, uz isto toliko asistencija.
Dvadesetjednogodišnji ofanzivni vezista koji bi u dresu Srbije u bliskoj budućnosti trebalo da bude zamena za 35-godišnjeg kapitena Dušana Tadića, bio je i želja Interovog gradskog rivala Milana na početku prelaznog roka, ali su nero-azuri bili istrajniji.
Samardžić je rođen u Berlinu i branio je boje Herte, pre nego što je prešao u redove Lajcpiga iz kog je stigao u Seriju A pre dve sezone. Udineze je Lajpcigu platio obeštećenje u iznosu od tri miliona evra.
Jasno je da će Lazar na San Siru imati paklenu konkurenciju, s obzirom na to da vezni red vicešampiona Evrope čine Nikolo Barela, Turčin Hakan Čalhanoglu, a tu je i Nenrik Mkhitarjan.
U satima ili danima pred nama, očekuje se potvrda realizacije transfera.
Pogledajte novu epizodu emisije Sputnjik sport.
Trener Liverpula Jirgen Klop - Sputnik Srbija, 1920, 02.08.2023
SPORT
Nemci prvi digli glas protiv nove „zlatne groznice“: FIFA i UEFA da reaguju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala