- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Bugarski ekspert: Ako govorite o manama EU odmah vas označe kao „rusofila“ i „Putinovog pristalicu“

© Sputnik / Alexey Vitvitsky / Uđi u bazu fotografijaZastave EU
Zastave EU - Sputnik Srbija, 1920, 01.08.2023
Pratite nas
Aktuelna evropska politika usmerena je na nametanje rodne ideologije i odavno nema nikakve veze sa zaštitom principa slobodne ekonomije, smatra bugarski ekonomista Grigor Sarijski.
„Kao prvo, Evropa, čiji je Bugarska deo, nema ništa zajedničko sa Evropom o kojoj govorite u udžbenicima iz istorije. Nema ništa zajedničko sa Evropom kakvom je smatra prosečni liberal iz Sofije, Evropom iz 60-ih, 70-ih godina kada je ona bila zaštitnica demokratskih vrednosti, slobodne trgovine, tržišne konkurencije i tako dalje. Od svega toga nije ostalo apsolutno ništa. Ta ista Evropa vas sada tera da prihvatite rodnu ideologiju, ta ista Evropa vam zabranjuje da govorite na određene teme, ta ista Evropa pokušava da rasturi porodicu, ta ista Evropa kida veze sa verskim vrednostima i moralom. To što vi dobijate sada pod evropskom zastavom je potpuna suprotnost Evrope kojoj je Bugarska nekada težila“, rekao je Sarijski.
Kako dodaje, diskusije o negativnim stranama članstva u EU nose opasnost od toga da u medijima budete označeni kao „rusofil“.

„Ako želite da blokirate normalnu diskusiju na određenu temu, jedan tabor morate da etiketirate kao rusofile, pristalice Putina i tako dalje. A onda počnete da govorite stvari koje ni ne moraju biti istina, na primer da su Rusi ljudožderi i šta god želite. Dalja diskusija postaje nemoguća jer je u potpunosti zasnovana na emocijama. “, rekao je ekspert.

Kako ističe, ne može se više govoriti o objektivnoj analizi i o tome šta je zaista od koristi za zemlju.
„Čisto matematički gledano, sa jedne strane imamo gubitke od članstva u EU, a sa druge emotivnu vezanost za ono što zovemo Evropom i što više nije Evropa. I, naravno, imamo čistu mržnju prema onome što se povezuje sa Rusijom i što, uglavnom, nije tačno, ali to je posebna tema“, zaključio je Sarijski.
Zastave Rusije i EU  - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2023
REGION
Bugarski istoričar: Evropa uvodi sankcije Rusiji, a pati naša ekonomija
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala