- Sputnik Srbija, 1920
EKONOMIJA
Sputnjik Ekonomija prati najnovije vesti, analize i izveštaje iz Rusije, regiona i sveta.

Vučić: Za Priboj urađeno dosta, treba i za Prijepolje /video/

© Tanjug / VLADIMIR ŠPORČIĆSpa centar „Terme 36,6“ u Priboju
Spa centar „Terme 36,6“ u Priboju - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2023
Pratite nas
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić danas je tokom posete opštini Priboj prisustvovao otvaranju novog Spa centra „Terme 36,6“ u Pribojskoj Banji gde je sa predstavnicima investitora i opštine razgovarao o ulaganjima u cilju daljeg razvoja tog kraja.
Predsednik je rekao da bi gondola trebalo da ide do Pribojske banje, a sa propratnim sadržajima, fudbalskim i golf terenom, to bi koštalo od 70 do 100 miliona, za izgradnju bolnice, kako je rekao, potrebno bi bilo 30 miliona, gimnazije četri, za izgradnju kanalizacije 12, a prečistača otpadnih voda pet miilona.
Vučić je rekao da je taj kraj pre nego što je investitor Goran Despić koji je izgradio novi spa centar kao nastavak programa razvoja turizma u jugozapadnoj Srbiji od tog kraja koji je bio nekada ruglo, napravio mnogo.
On je dodao da je Despić za taj kraj uradio više nego bilo ko drugi, sanirao je kližište.
Despić je precizirao da je očistio stene, iz kojih izvire čuveni izvor jedinstven u Evropi, da su izgradnjena dva sprata ispod zemlje...
Turizam, moteli, privatne vile, se razvijaju zahvaljujući infrastrukturi. Vučić je precizirao da je ostalo još 2,4 kilometra puta pored Priboja da se uradi i dodao da bi bilo čudo kada bi se Priboj povezao sa Čajetinom i Zlatiborom.
Naglasio je da mora nešto da se uradi i za Prijepolje, jer Priboj i banja imaju Despića.
„Strašno se nerviram, Priboj ima Despića, a za Prijepolje moramo da uradimo više“, rekao je predsednik koji je sa sagovornicima razgovarao i o dolasku gasovoda u taj kraj.
On je rekao da ako se izgradi gondola, Despić je obećao da će da izgradi hotel u Prijepolju.
„Sada smo rešili veliku stvar, zbog koje sam presrećan“, naveo je Vučić i dodao da Despić zaslužuje orden višeg stepena.
On je rekao da je došao helikopterom sa Zlatibora i dodao da je prosto neverovatno koliko je lepa priroda.
„Ljudi ne razumeju da kad se gradi, da je to pitanje rasta. Kada stojiš to nije dobro“, kazao je.
Sagovornici su rekli da se turizam razvija zahvaljući infrastrukturi.
Otvaranju prisustvuju ministri Nikola Selaković, Goran Vesić, Husein Memić kao i predsednik opštine Čajetina Milan Stamatović.
Novi spa centar izgradio je investitor Goran Despić, kao nastavak programa razvoja turizma u jugozapadnoj Srbiji.
Hotel dobio naziv po temperaturi lekovite banjske vode u Pribojskoj banji koja iznosi 36,6 stepeni Celzijusa, a to je i idealna temperatura ljudskog tela.
Vučić će se nakon obilaska spa centra sastati i sa predstavnicima Bošnjaka, njihovim verskim predstavnicima i rukovodstvom sve tri političke partije koje ih predstavljaju u lokalnom parlamentu, a ujedno su jedinstveni deo vlasti u vladajućoj koaliciji u višenacionalnom Priboju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala