- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Spajić objavio: Imamo većinu za formiranje vlade Crne Gore

© Sputnik / Boban Novović Lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić
 Lider Pokreta Evropa sad Milojko Spajić - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2023
Pratite nas
Predsjednik Pokreta Evropa sad Milojko Spajić nakon konsultacija sa predsjednikom Crne Gore Jakovom Milatovićem, kazao je da misli da su on i delagacija PES ubijedili predsjednika da imaju većinu za mandatara ali i za formiranje nove vlade.
"Bili su neformalni razgovori ali prvenstveno smo se bavili principima kojim bi se buduća vlada bavila, kao i ko bi mogao da bude mandatar za formiranje buduće vlade. Ubijeđeni smo da imamo većinu za mandatara, a kasnije i većinu za formiranje Vlade", kazao je Spajić.
Spajić je kazao da smatra da će imati podršku 41 poslanika u parlamentu.
"Mislim da je zadatak mandatara da kada postane mandatar da traži većinu od 41 poslanika. Vidjeli smo da je ta većinska vlada nešto što je optimalan scenario i da ne bi ponavljali greške prethodnika mislimo da treba težiti većinskoj vladi", kazao je Spajić.
Spajić je odgovarajući na pitanja novinara rekao da je imao neformalne razgovore s predstavnicima koalicije "Za budućnost Crne Gore" (ZBCG), ali da su se prvenstveno držali principa.
Milatović će se sastati i sa predstavnicima Demokratske partije socijalista (DPS), a onda sa predstavnicima Nove srpske demokratije (Nova).
Iz Službe za informisanje predsjednika saopšteno je da će sastanak sa DPS-om početi u podne, dok će se Milatović u 15 sati sastati sa predstavicima Nove srpske demokratije.
Iako ima rok od 30 dana, Milatović je ranije rekao da očekuje da će konsultacije završiti i prije predviđenog roka, odnosno u okviru narednih 15 dana.
Pogledajte i emisiju „Od četvrtka do četvrtka“ posvećenu situaciji u Crnoj Gori:
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala