- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

„On nije takav“: Oliver Stoun razotkrio laži o Putinu

© Sputnik / Alekseй Družinin / Uđi u bazu fotografijaRuski predsednik Vladimir Putin i američki režiser Oliver Stoun tokom intervjua
Ruski predsednik Vladimir Putin i američki režiser Oliver Stoun tokom intervjua - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2023
Pratite nas
Američki režiser Oliver Stoun optužio je američku propagandu za iskrivljavanje utiska o ruskom predsedniku Vladimiru Putinu.

„On (Vladimir Putin) nije onakvo čudovište kakvim ga prikazuje američka propagandna mašina i to je nesrećna tragedija“, rekao je režiser za podkast „Stej fri“ britanskog voditelja Rasela Brenda.

Stoun je napomenuo da je tokom snimanja dokumentarnog filma o Vladimiru Putinu 2017. godine, predsedniku Rusije postavljao direktna i iskrena pitanja. Međutim, prema Stounovim rečima, nije primetio kod ruskog lidera nikakvu „ratobornost“.
Režiser je posebnu pažnju obratio na činjenicu da je Putin nazivao političare iz SAD „američkim partnerima“ i da je uvek bio naklonjen konstruktivnoj saradnji.

„Rusija i Kina, koje su sada naši glavni neprijatelji, još do pre nekoliko godina bile su naši potencijalni saveznici i prijatelji, ali smo propustili tu mogućnost“, naglasio je Stoun.

Stoun je ranije snimio dokumentarni film o predsedniku Rusije na osnovu dugog razgovora sa njim. On je, zajedno sa ukrajinskim rediteljem Igorom Lopatenkom, 2016. godine producirao film o događajima u Ukrajini iz 2014. godine pod nazivom „Ukrajina u plamenu“.
Nekoliko godina kasnije, dvojica reditelja su snimila dokumentarac „Otkrivajući Ukrajinu“ u kojem je prikazan intervju sa ruskim predsednikom.
Vladimir Putin i Oliver Stoun  - Sputnik Srbija, 1920, 02.05.2023
SVET
Oliver Stoun: Putin je veliki lider za svoju zemlju i narod ga voli
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala