- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Srpski sin“ raste u Kanadi – sa 16 godina je „bolji od svih“

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbalska lopta
Fudbalska lopta  - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2023
Pratite nas
Za samo nekoliko dana tinejdžer Lazar Stefanović (16) je prešao neverovatan put od prosečnog srednjoškolca do profesionalnog MLS fudbalera.
Stefanović je, najpre, kao proizvod omladinske akademije Toronta 30. juna ove godine potpisao ugovor sa drugim timom ovog kluba.
Odmah sledećeg dana potpisao je i kratkotrajni ugovor o pozajmici u seniorskom timu i ubrzo i debitovao za A tim u porazu od Real Solt Lejka (1:0). Stefanović je na tom meču zamenjen u 57. minutu kada je ustupio mesto Šejnu Onilu.
Ipak, postao je drugi najmlađi fudbaler u istoriji MLS lige koji je nastupio za Toronto sa 16 godina, deset meseci i 22 dana. Tri dana kasnije, ušao je s klupe za rezerve u porazu od Orlando Sitija (4:0), zamenivši Aimea Mabiku na startu drugog dela.
Stefanović je rođen na Floridi, roditelji su mu Srbi, a on i njegova porodica su se preselili u Kanadu dok je bio mali. Nastanili su se u Oukvilu, gde je njegov otac, koji je igrao fudbal na koledžu u SAD, preneo ljubav prema ovoj igri na sina.
Stefanović je 2016. pristupio omladinskoj školi Toronta posle tri godine koje je proveo u mladom timu Oukvila. Za drugi tim Toronta debitovao je prošlog aprila i zabeležio 17 mečeva kao starter za mlade Redse.
Noćas je imao debi kao starter za seniore Toronta u porazu od meksičkog Atlasa (1:0).
Na internacionalnom nivou Stefanović je već predstavljao i Kanadu na ovogodišnjem KONKAKAF šampionatu u Gvatemali za igrače do 17 godina, gde je postigao gol na šest mečeva za tim koji je stigao do polufinala.
Takođe se našao i u idealnom sastavu šampionata. Da li bi u dogledno vreme mogao da postane zanimljiv čelnicima Fudbalskog saveza Srbije ostaje da vidimo. Komentari su za sada pozitivni, uprkos porazima Toronta, mnogi već sada Lazara smatraju najboljim defanzivcem tima, a tek su mu 16 leta.
"Igrao je bolje nego svi naši odbrambeni igrači cele sezone", naveo je jedan od navijača.
Zastava Rumunije - Sputnik Srbija, 1920, 31.07.2023
SPORT
Rumunsko „stop“ za transfer igrača iz lažne države Kosovo
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala