- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Penal, crveni, pa autogol – Zvezda lako „petardirala“ Vojvodinu

© Sputnik / Lola ĐorđevićFudbaleri Crvene zvezde
Fudbaleri Crvene zvezde  - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2023
Pratite nas
Fudbaleri Crvene zvezde savladali su Vojvodinu na startu nove sezone Superlige Srbije sa ubedljivih 5:0. Strelci za aktuelnog šampiona Srbije bili su Kraso u 12. i 51, Milosavljević (autogol) u 45, Lučić u 70, i Bukari u 80. minutu.
Pred oko 15.000 gledalaca na Marakani, beogradski crveno-beli su poptuno iskoristili činjenicu da su gosti igrali u kombinovanom sastavu.
Trener Radoslav Batak izostavio je čak sedmoricu fudbalera koji su u četvrtak nastupili protiv kiparskog APOEL-a, čuvajući ih za revanš, a u takvoj konstelaciji snaga bilo je jasno i pre meča da Vojvodina nema šta da traži.
Barak Bahar je izveo najjači tim koji ima na raspolaganju, a crveno-beli su posao završili u prvih 45 minuta koje su obeležili penal za domaćina i crveni karton koji je sudija Aleksandar Živković pokazao štoperu Vojvodine Busniću.
Prvi značajni momenat na meču dogodio se u 12. minutu kada je defanzivac Vojvodine Busnić u svom šesnaestercu nagazio Olajinku, a sudija Živković odlučio da pokaže na jedanaesterac. Siguran sa bele tačke bio je Žan-Filip Kraso.
U 23. minutu Vojvodina je ostala sa desetoricom. Ivanić je sjajnom dubinskom loptom pronašao Olajinku, pogubljeni Busnić ga faulirao, zaradio drugi žuti karton i ostavio saigrače na cedilu.
Golman Carević nije imao puno posla, šutevi igrača Zvezde završavali su najčešće van okvira gola, a spasa za goste nije bilo u poslednjem minutu prvog dela kada je Kraso izveo korner, a loptu u svoju mrežu poslao Radomir Milosavljević.
Početak drugog poluvremena doneo je još jedan pogodak Krasoa u 51. minutu za 3:0, a asistent mu je bio Kings Kangva. Trener Bahar je u poslednjih pola sata ukazao šansu mladićima poput Šljivića i Lučića, a ovaj drugi je u 70. minutu lepim udarcem na pas Bukarija povisio na 4:0.
Tačku na ubedljiv i zaslužen trijumf Crvene zvezde stavio je Osman Bukari u 80. minutu.
Plasman obezedio Sofascore
Aleksandar Pavlović - Sputnik Srbija, 1920, 30.07.2023
SPORT
Srbija ne da svoje bisere Nemačkoj
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala