- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nadal se nada poklonu od Alkarasa

© AP Photo / Dita AlangkaraRafael Nadal
Rafael Nadal - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2023
Pratite nas
Rafael Nadal, čuveni španski teniser, prema rečima njegovog strica Tonija Nadala jedva čeka da se vrati na teren. Smatra da će mu najveći izazov predstavljati mladi Karlos Alkaras, a stric Toni nada se da će momak iz Mursije pustiti njegovog nećaka da dođe do trofeja.
Poslednji meč Rafael Nadal odigrao je početkom godine na Australijan openu kada je povredio kuk. Španac se neće vratiti na teren do sledeće godine, a njegov stric Toni najviše se pribojava mladog Karlosa Alkarasa koji bi Rafi mogao da pokvari planove.
„Rafa je dobro, na odmoru je, jedva čeka da zaigra u 2024. godini. Nadajmo se da će nam Alkaras dozvoliti da osvojimo nešto. Rafa je uzbuđen, želi da se vrati na staru stazu“, poručio je Toni Nadal.
Toni je o Nadalu pričao na posebnom mestu koje je bilo značajno za Rafinu karijeri. Stric proslavljenog španskog tenisera bio je na ATP čelendžeru u Segvoji gde je Rafa 2003. osvojio trofej.
„Osvajanjem čelendžera za koji kažu da je jedan od najboljih na svetu je bilo važno za nas. Služilo nam je kao dobra priprema za US Open. Zahvalni smo svima na naporu da organizuju turnir na ovom nivou“, rekao je stariji Nadal.
Organizatori su Rafinom stricu poklonili repliku trofeja koji je Španac osvojo pre dve decenije, a upravo je to bila replika za koju je Nadal nedavno rekao da mu je nestala i da bi želeo da je ima u muzeju u Manakoru.
Novak Đoković Karlos Alkaras finale Vimbldona - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2023
SPORT
Šta se desilo Alkarasu posle Rolan Garosa – ključ je bio „Novakov recept“
Laslo Đere - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2023
SPORT
Đere preslišao još jednog Argentinca za najvrednije četvrfinale u sezoni
Luna Vujović i Dušica Popovski - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2023
SPORT
Luna i Dušica za ponos Srbije: „Presrećne smo!“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala