- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Srbin i Crnogorac našli angažmane u Rusiji – „Šansa za iskorak“

© Foto : ABA liga / Dragana StjepanovićDušan Beslać
Dušan Beslać - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2023
Pratite nas
Činjenica da je Rusija pod svojevrsnim sportskim sankcijama zbog situacije u Ukrajini, ne odražava se na odlučnost sportista sa ovih prostora da nastave karijeru u ovoj zemlji. Tako su dva ruska kluba postala jača za dvojicu poznatih košarkaša sa ovih prostora.
Srpski reprezentativac Dušan Beslać (24) novi je košarkaš Avtodora, potvrdio je ovaj klub na zvaničnom sajtu. Krilni centar je prvobitno bio viđen kao novi košarkaš Partizana, ali će na kraju karijeru nastaviti u Rusiji.
Beslać je do sada nastupao za Vršac, Vizuru, Smederevo, Dinamik i Vojvodinu.

„Mlad i vrlo talentovan igrač. Dokaz za to je i poziv da igra za reprezentaciju Srbije. Nadam se da će pokazati pun potencijal u VTB ligi gde će imati priliku da napravi iskorak“, izjavio je trener Avtodora Milenko Bogićević.

Karijeru u Rusiji nastavlja i crnogorski košarkaš Nikola Ivanović (29) koji je novo pojačanje ruskog kluba Rune iz Moskve, novog člana VTB lige, potvrdio je njegov menadžer Miško Ražnatović.
Doskorašnji prvotimac Crvene zvezde tokom karijere je igrao i za Budućnost, Mornar, AEK i Orlandinu, a sada će pojačati popularne „Vikinge“ koji imaju velike ambicije.
Iskusni plejmejker je sa crveno-belima osvojio jednu titulu u ABA ligi, jednu u nacionalnom šampionatu i Kupu Srbije, dok je sa ekipom Budućnosti bio šampion regionalne lige u sezoni 2017/18.
U proseku je u Evroligi beležio 4,9 poena i 1,9 asistenciju za 16 minuta na parketu. U ABA ligi je za 14 minuta prsečno ubacivao 6,4 poena i imao 2,8 asistencije.
FIBA, stakleni parket - Sputnik Srbija, 1920, 28.07.2023
SPORT
Budućnost košarke je stigla /foto, video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala