- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Vojvodina posle neverovatnog kiksa golmana poražena na Kipru

© Tanjug / NENAD MIHAJLOVIĆFudbaleri Vojvodine
Fudbaleri Vojvodine - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2023
Pratite nas
Fudbaleri Vojvodine poraženi su u prvom meču drugog kola od Apoela na Kipru rezultatom 2:1. Kvilitaja i Dvali bili su strelci za domaći tim, dok je za Vojvodinu jedini gol postigao Dejan Zukić.
Posle nekoliko minuta od početka meča prva je zapretila Vojvodina preko Nikole Čumića koji je odlično istrčao kontru, ali nije uspeo da realizuje šansu. Fudbaleri Apoela potom su ušli u ritam i činilo se delovali sigurnije.
Veliki kiks fudbaleri Vojvodine napravili su u 32. minutu kada je odbrana samo pogledom ispratila Đorđija Kvilitaja koji je postigao gol za 1:0.
Da Apoel ima inicijativu jasno je moglo da se vidi i po posedu lopte, u prvih 45 minuta bilo je 70 odsto naspram 30 za domaći tim.
Dobro je Vojvodina otvorila drugo poluvreme, krenuli su fudbaleri srpskog kluba ofanzivno, a odličnu šansu propustio je Vukić koji je bio jako blizu gola, ali je šutnuo slabo i to je bio lak posao za golmana Apoela.
Međutim, nastavila je Vojvodina da pritiska, a nova šansa usledila je u 56. minutu. Nikola Čumić asistirao je Dejanu Zukiću koji se sjajno snašao i pogodio za izjednačenje.
Samo devet minuta Vojvodina je uspela da održi remi jer je veliku grešku napravio golman Laza Carević. Posle kornera Carević nije bio na golu, a Laša Dvali je lako iskoristio šansu i gurnuo loptu u gol za novu prednost.
Vojvodina nije uspela ozbiljnije da zapreti do kraja utakmice i posle velikog kiksa golmana propao je sav trud srpskog kluba.
Fudbalska lopta - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2023
SPORT
Nikozijom se orilo „Kosovo je Srbija“ /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala