- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Fenomenalni Orlići u polufinalu Evropskog prvenstva

© Foto : FIBAMladi košarkaši Srbije
Mladi košarkaši Srbije - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2023
Pratite nas
Mlada košarkaška reprezentacija Srbije plasirala se u polufinale Evropskog prvenstva koje se održava u Nišu posle pobede nad selekcijom Izraela rezultatom 83:65 (20:15, 23:14, 15:19, 25:17).
Samo na početku utakmice delovalo je da reprezentacija Izraela može da pruži snažniji otpor Orlićima, međutim kada su se mladi košarkaši Srbije razigrali bilo je jasno zbog čega su favorit.
Orlići su i pri velikom vođstvu delovali kao da se bore za sve ili ništa. Jurili su na svaku loptu i trudili se da spreče svaki protivnički napad sjajnim blokadama i odličnim postavljanjem.
Probleme je pravio Doron koji je već u trećoj deonici imao 16 poena, on je bio i najzaslužniji igrač u selekciji Izraela u trenucima kada je spuštena prednost sa 16 na sedam poena prednosti.
Na startu poslednje deonice Doron pravi nesportski faul posle čega srpski košarkaši vraćaju prednost na plus 11 poena. Držali su Izraelci priključak, ali je usledila mini serija od 5:0 posle trojke Topića i solo prodora Nikolića.
Na dva i po minuta do kraja Srbija je imala prednost od 19 poena kojoj su najviše doprineli sjajni Bogoljub Marković i Pavle Mišić. Marković je ujedno bio i najbolji igrač na meču sa dabl-dabl učinkom od 18 poena, deset skokova i tri asistencije.
Doron je bio najbolji u selekciji Izraela sa 20 poena, dva skoka i jednom asistencijom.
U polufinalu Orlići igraju protiv mlade reprezentacije Nemačke.
Stefan Jović - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2023
SPORT
Sjajna vest iz Niša – Jović stiže u kamp Srbije!
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala