- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruske železnice otvaraju u Srbiji Jedinstveni dispečerski centar

© Sputnik / Maksim Bogodvid / Uđi u bazu fotografijaPripadnici Ruskih železnica i Ministarstva za vanredne situacije Rusije pomažu izbeglicama iz Donbasa da se ukrcaju u voz u Rostovskoj oblasti
Pripadnici Ruskih železnica i Ministarstva za vanredne situacije Rusije pomažu izbeglicama iz Donbasa da se ukrcaju u voz u Rostovskoj oblasti - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2023
Pratite nas
Holding „Ruske železnice“ planira da do 2025. godine u Srbiji otvori Jedinstveni dispečerski centar za upravljanje železničkim saobraćajem, navodi se u materijalima kompanije koji su predstavljeni na samitu „Rusija-Afrika“.
„Izrađena je projektna dokumentacija za stvaranje Jedinstvenog dispečerskog centra za upravljanje železničkim saobraćajem u Srbiji. U Beogradu je 21. decembra 2022. godine potpisan sporazum za otvaranje centra. Realizacija projekata planirana je u periodu od 2023. do 2025. godine“, navodi se u materijalu.
U okviru ugovora 2019. godine završeni su glavni radovi na kontaktnoj mreži na otvorenoj pruzi i stanicama na deonici Stara Pazova – Novi Sad, izgrađena je i puštena u probni rad vučna trafostanica Inđija. Završeno je i projektovanje rekonstrukcije pruge Valjevo – Vrbnica, precizirano je u materijalu kompanije.
„RŽD Internešenel“ od 2014. godine radi na modernizaciji i izgradnji srpske železnice prema ugovoru koji je potpisan 2013. godine. Vrednost ugovora je 941 milion dolara od kojih je 800 miliona izdvojeno iz sredstava državnog izvoznog kredita koji je Vlada Rusije odobrila Vladi Srbije. Trenutno je završena rekonstrukcija pruge na liniji Beograd – Pančevo i Resnik – Valjevo i infrastrukturnih objekata u okviru razvoja Panevropskog transportnog koridora 10. U Srbiju je isporučeno 27 dizel-vozova ruske proizvodnje.
Tunel Čortanovci - Sputnik Srbija, 1920, 25.09.2021
EKONOMIJA
Sve na jednom mestu: Kako će Srbija obnoviti železnicu sa šest milijardi evra
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala