- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin: Rusija će nastaviti da daje doprinos u borbi protiv terorizma i gladi u Africi

© Sputnik / Pavel Bednяkov / Uđi u bazu fotografijaPredsednik Rusije Vladimir Putin
Predsednik Rusije Vladimir Putin - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2023
Pratite nas
Rusija će nastaviti da daje svoj doprinos rešavanju kriza i rešavanju gorućih problema afričkog kontinenta, izjavio je ruski predsednik Vladimir Putin.
„Rusija će nastaviti da daje realan doprinos rešavanju aktuelnih kriza i sprečavanju pojavljivanja novih žarišta napetosti na kontinentu, borbi protiv terorizma i ekstremizma, pandemija i gladi, rešavanju ekoloških, prehrambenih i pitanja informacione bezbednosti“, rekao je Putin, govoreći na prijemu u čast šefova delegacija zemalja učesnica samita Rusija-Afrika.
Putin je podsetio na poznatu afričku poslovicu: „Ako želiš da ideš brzo, idi sam, ako želiš da ideš daleko, idi u društvu“.
„Zaista smo spremni da radimo zajedno, ruku pod ruku sa afričkim prijateljima, za budućnost, da izgradimo istinski stratešku saradnju i partnerstvo“, naglasio je ruski predsednik.

Rusija i afričke zemlje za multipolarnost

Putin je istakao da se Rusija i afričke zemlje zajedno zalažu za formiranje multipolarnog svetskog poretka.
„Sada se Rusija i afričke zemlje zajedno zalažu za formiranje pravednog i multipolarnog svetskog poretka zasnovanog na principima suverene jednakosti i poštovanja prava naroda da sami određuju svoju sudbinu“, rekao je on.
Prema njegovim rečima, Rusija sa optimizmom gleda na budućnost odnosa sa afričkim zemljama, jer su oni zasnovani na čvrstim prijateljskim vezama.
Drugi samit i ekonomsko-humanitarni forum „Rusija-Afrika“ održava se 27-28. jula u Sankt Peterburgu. Sputnjik je medijski partner događaja.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala