- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Putin najavio veliki rusko-afrički akcioni plan

© Sputnik / Alekseй Daničev / Uđi u bazu fotografijaSastanak predsednika Rusije Vladimira Putina sa predstavnicima afričkih zemalja
Sastanak predsednika Rusije Vladimira Putina sa predstavnicima afričkih zemalja - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2023
Pratite nas
Rusija se zalaže za saradnju u borbi protiv pretnji kao što su terorizam i ekstremizam, izjavio je predsednik Rusije Vladimir Putin na sastanku sa šefovima vodećih regionalnih organizacija u Africi.
„Danas će biti odobren veliki zajednički rusko-afrički akcioni plan do 2026. godine. Ovaj sveobuhvatni dokument je usvojen kao nastavak Memoranduma o razumevanju između Vlade Ruske Federacije i komisije Afričke unije o osnovama odnosa i saradnje 2019. godine. I predviđa intenziviranje kontakata po pitanju mira i bezbednosti i rešavanju kriznih situacija“, rekao je Putin na radnom doručku sa predstavnicima afričkih organizacija.
Osim toga, predsednik je dodao da Rusija smatra da bi stvaranje novog mehanizma stalnog dijaloga za konsultacije o tako hitnim temama kao što su borba protiv terorizma i ekstremizma i osiguravanje prehrambene, informacione i ekološke bezbednosti moglo kvalitativno da dopuni alate za saradnju Rusije i Afričke unije.
Drugi samit i ekonomski forum „Rusija-Afrika“ održava se 27. i 28. jula. Sputnjik je medijski partner događaja.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala