- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Lavrov: Zapad pokušava da diskredituje Rusiju i Afriku u medijima

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaMinistar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov
Ministar spoljnih poslova Rusije Sergej Lavrov - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2023
Pratite nas
Zapadne zemlje pokušavaju da diskredituju Rusiju i Afriku u medijskom prostoru, izjavio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov.
„Danas, kada Zapad ne odustaje od pokušaja ocrnjivanja imidža Rusije i afričkih država u medijskom prostoru, potrebna je inicijativa, odgovoran rad novinara, rukovodilaca medija, specijalista iz oblasti novih medija. Uveren sam da je u vašoj moći da formirate konstruktivnu informativnu i novinsku agendu zasnovanu na istini i činjenicama, a ne na manipulacijama i izmišljotinama, kao što je sve češće slučaj u američkim i evropskim medijima“, navodi se u obraćanju ministra učesnicima drugog medijskog foruma šefova vodećih novinskih agencija „Rusija-Afrika“.
„Važno je u potpunosti iskoristiti mogućnosti savremenih informacionih tehnologija – društvenih mreža i blogosfere, digitalnih servisa i platformi. U kombinaciji sa tradicionalnim formama, to omogućava da se vodi direktan i otvoren dijalog sa najširom javnošću, predlaže našim građanima kvalitetan medijski proizvod o saradnji Rusije i afričkih država i uopšte o širokim međunarodnim pitanjima“, dodao je Lavrov.
U Sankt Peterburgu se održava drugi samit „Rusija-Afrika“ pod devizom „Za mir, bezbednost i razvoj“. Ovo je najveći događaj u rusko-afričkim odnosima koji ima za cilj unapređenje uzajamno korisnog partnerstva koje odgovara izazovima 21. veka.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala