- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Američki dron opet nišanio ruske lovce - ispaljeni vazdušni mamci /video/

© Sputnik / Valentin Kapustin / Uđi u bazu fotografijaRuski vojni avion Su-34
Ruski vojni avion Su-34 - Sputnik Srbija, 1920, 27.07.2023
Pratite nas
Bespilotna letelica MK-9 Riper, međunarodne koalicije predvođene SAD, opasno se približila lovcima Su-35 i Su-34, Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije iznad Sirije, izjavio je zamenik načelnika Ruskog centra za mirenje zaraćenih strana kontraadmiral Oleg Gurinov.
„U 07:34, 26. jula, na visini od 6.200 metara u oblasti El-Bab, ponovo se opasno približila bespilotna letelica MK-9 ′koalicije′ paru aviona Su-35 i Su- 34, Vazdušno-kosmičkih snaga Rusije“, rekao je Gurinov.
Prema njegovim rečima, ruski piloti su se ponovo našli na nišanu drona što je automatski aktiviralo odbrambene sisteme aviona i ispaljivanje vazdušnog mamca.
Prema rečima Gurinova, u području Tanfa, kroz koji prolaze međunarodni vazdušni putevi, zabeleženo je 14 kršenja vazdušnog prostora Sirije od strane četiri para lovaca F-16, jednog para lovaca Rafal i dva para lovaca Tajfun, međunarodne koalicije.
„SAD nastavljaju da dezinformišu svetsku zajednicu o nekonfliktnim i nezakonitim letovima svojih bespilotnih letelica u sirijskom vazdušnom prostoru, optužujući rusku stranu za opasna zbližavanja“, zaključio je ruski kontraadmiral, istakavši visoki profesionalizam ruskih pilota.
Lovac F-16 - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2023
RUSIJA
Američki F-16 držao na nišanu ruski avion
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala