- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

U Rusiji se još priča o slučaju „Eraković“

© Sputnik / Aleksandr Galьperin / Uđi u bazu fotografijaStrahinja Eraković
Strahinja Eraković - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2023
Pratite nas
Strahinja Eraković (22) je zvanično novi fudbaler Zenita. Ruski šampion je potpisao četvorogodišnji ugovor sa reprezenttivcem Srbije i stavio tačku na jednu od transfer sapunica ovog leta.
Zenit je zapravo preoteo Spartaku iz Moskve, inače, bratskom klubu Crvene zvezde, reprezentativca Srbije tako što je izjednačio ponudu od sedam miliona evra. Klub iz Sankt Peterburga ima na to pravo po slovu sponzorskog ugovora između Gasproma i Crvene zvezde.
Eraković ističe da je odmah izabrao Zenit kada je čuo za interesovanje iz Rusije.
„Srećan sam što sam prešao u klub kao što je Zenit. Nadam se da ću ispuniti očekivanja. Nisam se nijednog trenutka dovumio, čim se pojavila mogućnost da pređem u Zenit odmah sam pristao“, izjavio je Eraković za sajt ruskog šampiona.
U Moskvi se teško mire sa odlukom Erakovića da prihvati ponudu Zenita. Generalni direktor crveno-belih Oleg Mališev poručio je da mu ne trebaju igrači koji neće da igraju za Spartak.

„Mi smo Spartak i želimo samo one koji hoće da igraju za nas. Ako hoćeš u Zenit - adios. Razmatramo druge opcije, Eraković sigurno nije zaslužio da igra za Spartak“, rekao je Mališev.

Aleks Mostovoj, legenda Spartaka i ruske reprezentacije, kaže da ne zna ko je Eraković.
„Ne znam ko je Eraković i odakle dolazi. Zato se trudim da obraćam što manje pažnje, jer se ne samo u Spartaku već i u drugim klubovima igrači samo smenjuju. Samo što se u mom Spartaku češće menjaju, a ja ne znam da li je to dobro ili loše“, ističe Mostovoj.

Da li će uopšte igrati za Zenit?

Ruski fudbalski agent Aleksej Safonov ocenio je da se Zenit korektno ponašao u slučaju Strahinje Erakovića.

„Zenit nije uradio ništa loše. Ako imaš priliku da izjednačiš ponudu - zašto da ne. Jedino što me interesuje je da li će Eraković uopšte igrati tamo. Posle svega, on nije superzvezda kao Mesi ili Ronaldo“, podseća Safonov.

Njegov kolega Paulo Barbosa, specijalista za ruski fudbal, smatra da Zenit nije mogao da pregovara sa Erakovićem u isto vreme kada Spartak.
„Eraković je vrlo talentovan igrač koga žele mnogi klubovi. Obično postoje neka pravila među klubovima kada su u pitanju transferi. Kada jedan klub pregovara, drugi pokušava da se ne meša. Mislim da u ovoj situaciji nije bilo paralelnih pregovora“, poručio je Barbosa.
Sada nam preostaje samo da sačekamo da vidimo da li će Zenit pozajmiti Erakovića Crvenoj zvezdi barem do zime, kako bi nastupao u Ligi šampiona. To je želja i rukovodstva srpskog šampiona, ali i fudbalera, ali će poslednju reč dati trener Sergej Semak, jer nije tajna da šampion Rusije kuburi sa štoperima.
Eraković je u dresu Crvene zvezde zabeležio 103 nastupa, bez postignutog gola i tri asistencije. U novom klubu nosiće isti broj na dresu kao i do sada - 25.
Sve vesti
0
Prvo nova obaveštenjaPrvo stara obaveštenja
loader
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala