- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Ruski ambasador: Amerika sponzoriše terorističke planove Kijeva

© Sputnik / Konstantin Mihalьčevskiй / Uđi u bazu fotografijaIncident na Krimskom mostu
Incident na Krimskom mostu - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2023
Pratite nas
Američki stratezi sponzorišu terorističke planove Kijeva, a vojna pomoć Vašingtona Kijevu dovodi samo do još većih stradanja i smrti, rekao je ambasador Rusije u Vašingtonu Anatolij Antonov.
„Postupci Vašingtona, koji nastavlja da pumpa svoje ukrajinske marionete oružjem, prevazilaze granice morala i zdravog razuma. SAD nastoje da se predstave kao nesebični dobrotvor Ukrajine. Licemerno govore o 'pomoći' republici. Manipulišu javnim mnjenjem, skrivajući prave ciljeve svoje politike“, napisao je Antonov na Telegramu, komentarišući odluku američke administracije da pošalje Kijevu novi paket vojne pomoći u visini od 400 miliona dolara.
Kako dodaje, municija i rakete, plaćene milijardama dolara iz džepova američkih poreskih obveznika, „pretvoriće u ruševine gradove i polja, prepune municije koja nije eksplodirala i upropaštenih života“.
„Krenuvši putem rata, Vašington ne može da se zaustavi. Umesto da trezveno ocenjuje događaje, lokalni stratezi sponzorišu terorističke planove kijevskih zločinaca“, ocenio je ambasador.
On je podsetio da se nastavljaju napadi na Krimski most koji nije vojni objekat, jer se odavno ne koristi za prevoz tereta za Oružane snage Rusije.
„Koliko još američkih borbenih vozila pešadije 'bredli' treba da izgori da bi američko rukovodstvo konačno shvatilo da će pokušaji da se naša zemlja pobedi na bojnom polju dovesti samo do jednog – neslavnog poraza rusofoba?“, poručio je Antonov.
Podsećamo, 17. jula noću kijevski režim je izveo napad na Krimski most pomoću dva bespilotna plovila. Tom prilikom su poginule dve osobe, bračni par, a povređena je njihova maloletna ćerka.
To je drugi napad u manje od godinu dana. U oktobru 2022. na Krimskom mostu je eksplodirao kamion, usled čega se zapalilo sedam cisterna s gorivom. Došlo je do delimičnog urušavanja dve automobiske trake na mostu. Ruski predsednik Vladimir Putin rekao je tada da su izvršioci i naručioci ovog incidenta specijalne službe Ukrajine.
Krimski most - Sputnik Srbija, 1920, 18.07.2023
RUSIJA
Koliko će koštati popravka Krimskog mosta
Crno more - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2023
RUSIJA
Ruska vojska će potopiti svaki brod koji pokuša da uplovi u crnomorske luke
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala