- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Počela izgradnja Edukativno-rekreativnog centra u Gračanici

© Tanjug / STRGračanica
Gračanica - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2023
Pratite nas
U Gračanici je danas počela izgradnja Edukativno-rekreativnog centra površine 800 kvadrata koji će, prema rečima nadležnih, najviše pomoći vaspitno obrazovnom sistemu.
Kamen temeljac položila je predsednica opštine Gračanica prof. dr Ljiljana Šubarić, zajedno sa direktorkom za urbanizam Aleksandrom Đekić.
Edukativno-rekreativni centar gradi se na lokaciji „Kamenino“ između Gračanice i Kišnice. Ukupna vrednost ovog projekta je 328.000 evra, a zajednički ga finansiraju Opština Gračanica sa 188.000 evra i Ministarstvo za regionalni razvoj sa 140.000 evra, saopšteno je iz opštine Gračanica.
Ova kapitalna investicija je usmerena na razvoju tri sektora: obrazovanje, kulturu i sport, te je od strateškog značaja za opštinu, a posebno za vaspitno-obrazovni sistem, rečeno je na polaganju kamena-temeljca.
Objekat je multifunkcionalan i pružiće mogućnosti organizovanja edukativnih i manjih sportsko-rekreativnih aktivnosti uz mogućnost smeštaja učesnika, što će biti njegova ključna karakteristika.
Planirani rok za završetak izgradnje je kraj 2023. godine. Centrom će upravljati opština Gračanica, odnosno Odeljenje za obrazovanje i kulturu i Odeljenje za omladinu i sport.
Po završetku radova, biće u potpunosti stavljen na raspolaganje, prvenstveno obrazovnim institucijama za svoje vannastavne aktivnosti, zatim sportskim klubovima, civilnom sektoru i zajednici uopšte.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala