- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Novo upozorenje RHMZ: U naredna dva sata nevreme u delu Srbije

© Tanjug / STRAHINJA ACIMOVICNevreme u Beogradu
Nevreme u Beogradu  - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2023
Pratite nas
Republički hidrometeorološki zavod izdao je najnovije upozorenje u kome sa navodi u kojim delovima Srbije kreću pljuskovi i grmljavina.
„Na području jugozapadne Srbije i Šumadije u naredna dva sata pljuskovi sa grmljavinom, koji na području Užica i okoline mogu biti intenzivniji“, navodi se na sajtu RHMZ.
Republički hidrometeorološki zavod Srbije jutros je ponovo upozorio na današnje vremenske nepogode u centralnim i južnim predelima Srbije:
„Danas u centralnim, istočnim i južnim predelima naoblačenje sa kišom, pljuskovima i grmljavinom i osetan pad temperature, u većini mesta za 10 do 15 stepeni“.

Grad i olujni vetar

Kako se ističe u vremenskoj prognozi za danas, u zoni jakih grmljavinskih procesa očekuje se velika količina padavina za kratak vremenski period, grad, kao i olujni vetar, koji kratkotrajno može dostizati i udare orkanske jačine, jače od 28 metara u sekundi.
Podsećaju da će dnevna temperatura biti u padu, u većini mesta za 10 do 15 stepeni u odnosu na jučerašnji dan, i kretaće se od 22 na severu do 32 stepeni Celzijusovih na jugoistoku.
Nevreme - ilustracija - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2023
DRUŠTVO
Upozorenje RHMZ: Nagla promena vremena zahvatiće celu Srbiju – stižu pljuskovi, gromovi i olujni vetar
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala