- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Revija golova za TV špice – srpski sinovi pogađali od Slovačke do Užica /video/

© AFP 2023 / THOMAS EISENHUTHLazar Samardžić
Lazar Samardžić - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2023
Pratite nas
Utorak je bio sjajan fudbalski dan za srpske internacionalce širom Evrope koji su sa nekoliko prelepih poteza ukrasili utakmice na kojima su nastupili. Najvažniji pogodak dao je Filip Đuričić u kvalifikacijama za Ligu šampiona, dok za najlepši konkurišu trojica mladih i sjajnih fudbalera.
Panatinaikos je kao gost u Slovačkoj pobedio ukrajinski Dnjepar sa 3:1 i verovatno obezbedio prolaz u narednu rundu kvalifikacija već posle prvog meča.
U strelce se upisao i Filip Đuričić, novajlija iz Sampdorije, koji je posle sjajnog prodora i asistencije španskog levog beka Huana Karlosa pogodio za 2:0. Srpskom reprezentativcu je ovo bio prvenac na debiju u dresu novog tima.
Sjajan dan u utorak imao je i Lazar Samardžić. Novopečeni reprezentativac Srbije revanširao se Lajpcigu za prodaju u redove Udinezea, pošto je bio strelac vodećeg gola na prijateljskom meču dve ekipe.
Samardžić je sjajno „promešao“ nekadašnje saigrače iz Lajpciga i rezantnim udarcem matirao nemoćnog golmana Blazviha. Udineze je slavio sa 2:1.
I Mihailo Stevanović (21), Švajcarac srpskih korena, upisao se u strelce u utorak popodne i to na prijateljskom meču protiv španske Valensije. Njegov Sankt Galen je poražen sa 3:1, ali za uspomenu ostaje sjajan pogodak centralnog veziste - za TV špice.
Na kraju, tu je i prelepi pogodak u kome je uživala publika na stadionu Slobode u Užicu. Kadetski reprezentativac Srbije Andrej Petković (17), koji nastupa za Grafičar postigao je jedan od najlepših golova na utakmici protiv Hate iz Ujedinjenih Arapskih Emirata.
Markos Kafu - Sputnik Srbija, 1920, 26.07.2023
SPORT
Legenda šokirala javnost – „Svako bi se već pohvalio na njegovom mestu“
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala