- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Veliki požari kod Dubrovnika, vatra pretila kućama /video/

© Foto : Snimak sa ekrana/ Jutjub/ Dubrovački dnevnikPožar iznad Solina kod Dubrovnika
Požar iznad Solina kod Dubrovnika - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2023
Pratite nas
Dva požara planula su u ponedeljak uveče u blizini Dubrovnika, jedan iznad Malih žala, a drugi u mestu Soline u Župi dubrovačkoj, gde je vatra pretila kućama.
Vatrogasci su na terenu, gasili su požar čitavu noć, kuće su odbranjene, a uskoro bi trebalo da stignu i dva kanadera, prenosi portal Indeks.

Požar i dalje aktivan, ali pod kontrolom

Jutros su iz Intervencione vatrogasne jedinice Dubrovnik za portal Indeks rekli da su vatrogasci još uvek na terenu. Požar još nije ugašen iznad plaže Mali žali u Dubravici, ali je pod kontrolom, naveli su oni.
„Požar je delom aktivan, izgorelo je 45 hektara. Na terenu je trenutno 25 vatrogasaca“, kazali su iz ove vatrogasne službe.

Požar u Solinama pretio kućama, vatrogasci tražili dva kanadera

Županijski komandant Stjepan Simović za komentarisao je situaciju s požarima.

„Vetar je počeo da duva, a požar se onda naglo proširio i zahvatio je veliku površinu. U jednom trenutku je zapretio kućama, ali taj deo je uspešno saniran. Požar je još uvek aktivan, pogotovo u svom istočnom i zapadnom delu. Zatražili smo dva kanadera koji bi trebalo da stignu i pomognu pri gašenju“, izjavio je vatrogasni komandant Dubrovačko-neretvanske županije Stjepan Simović.

Zbog šumskog požara i vatrogasnih vozila na trotoaru na Jadranskoj magistrali (DC8) na predelu Mali Žali kod mesta Brsečine vozi se otežano, jednom trakom uz regulaciju policije, javlja HAK.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala