- Sputnik Srbija, 1920
SVET
Najnovije vesti iz sveta

SAD: Penzionisani sveštenik optužen za ubistvo devojčice 1975. godine

CC0 / Pixabay / Dete
Dete - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2023
Pratite nas
Penzionisani sveštenik u Džordžiji optužen je za ubistvo osmogodišnje devojčice, čiji su ostaci pre skoro pola veka pronađeni na jugoistoku američke savezne države Pensilvanija.
Dejvid Zandstra (83) iz predgrađa Atlante, u Džordžiji, optužen je za krivično delo ubistvo prvog, drugog i trećeg stepena i otmicu maloletne osobe 1975. godine, prenosi AP.
Okružni tužilac Džek Stolštajmer rekao je novinarima da je optuženi „čudovište“ i „najgora noćna mora svakog roditelja“.
„Ovo je čovek koji je nemilosrdni dečji predator, a koji se ponašao kao da je prijatelj, komšija i Božji čovek. On je ubio ovu jadnu devojčicu“, rekao je Stolštajmer.
Nakon što je ubio devojčicu koja ga je poznavala i koja mu je verovala, on se „ponašao kao da je porodični prijatelj, ne samo tokom njene sahrane, već i godinama posle“, naveo je tužilac.
Harington je nestala sredinom avgusta 1975. godine dok je šetala od svoje kuće do crkve, gde je Zandstra bio pastor.
Njeno telo je dva meseca kasnije pronašao džoger u državnom parku Ridli Krik u Mediji.
Harington, koja je obično bila u pratnji svojih sestara, taj dan je bila sama, a Zandstra, koji je bio jedan od najboljih prijatelja njenog oca, ponudio joj je da je poveze.
„Kada joj je ponudio da je poveze njegovim kolima, ona je naravno ušla u auto“, rekao je Stolštajmer.
On ju je potom odveo u šumu gde ju je udario u glavu i pokrio njeno telo.
Kada se vratio u crkvu, ponašao se kao da se ništa nije dogodilo, a kada je otac osmogodišnje devojčice od njega zatražio pomoć, Zandstra je bio prvi koji je pozvao policiju.
Narednih dana, stotine ljudi je pretraživao šumu, a vlasti su podelile 2.000 letaka i uspostavile su 24-časovnu liniju koja je primila stotine poziva.
Telo devojčice je pronađeno sredinom oktobra 1975. godine, a njen donji veš je visio sa grane drveta.
Stolštajmer je rekao da su nove informacije od neimenovanog prijatelja žrtve navele policiju da otputuje u Džordžiju i ispita Zandstru, za koga vlasti tvrde da je tada priznao zločin.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala