- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Selektor je otkrio šta je cilj – ali put do njega je pretežak: Srbija na dva načina može do Pariza

© Foto : KSS / Nebojša ParaušićSvetislav Pešić i Bogdan Bogdanović
Svetislav Pešić i Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2023
Pratite nas
Košarkaši Srbije na predstojećem Svetskom prvenstvu pokušaće da obezbede vizu za Olimpijske igre, ali taj zadatak neće biti lak. Selektor Svetislav Pešić istakao je da su Olimpijske igre glavni cilj reprezentacije, a taj cilj definitivno neće biti ispunjen ukoliko se Orlovi ne plasiraju u drugu fazu Mundobasketa.
Svetsko prvenstvo u košarci održaće se od 25. avgusta do desetog septembra, a posle objavljivanja spiska Svetislav Pešić, selektor reprezentacije, otkrio je na konferencije da je Srbiji primarni cilj da na Mundobasketu ostvari plasman na Olimpijske igre.
Srpski košarkaši na dva načina mogu da obezbede vizu za Pariz, a sigurno je da nijedan neće biti lak, pogotovo ako se uzme u obzir da je srpski tim oslabljen.

Prvi način

Ukoliko Srbija na Mundobasketu želi da obezbedi direktan plasman na Olimpijske igre ima zadatak da bude među dve najuspešnije evropske reprezentacije.
Srbija će se za mesto u Parizu takmičiti sa Španijom, Italijom, Finskom, Grčkom, Slovenijom, Crnom Gorom, Litvanijom, Letonijom, Nemačkom i Gruzijom dok je Francuska kao domaćin siguran učesnik.
Po dva najbolja tima Mundobaseta iz Severne i Južne Amerike takođe obezbeđuju vizu za Olimpijske igre, dok će iz Azije, Afrike i Okeanija samo najbolja selekcija ići u Pariz.

Drugi način

Ukoliko se Srbija ne nađe u sedam timova koji će učešće na Olimpijskim igrama obezbediti kroz Mundobasket, postoji još jedna šansa, ali i uslov.
Za jedno od preostala četiri mesta srpski košarkaši moći će da se bore preko kvalifikacija, ali to nije jednostavno rešenje.
Da bi Srbija uopšte dobila šansu da igra kvalifikacije mora da prođe u drugu fazu Mundobasketa, odnosno da prođe grupu u kojoj se nalazi sa Kinom, Portorikom i Južnim Sudanom.
Pogledajte novo izdanje emisije Sputnjik sport.
Partizan i Crvena zvezda - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2023
SPORT
Dva večita derbija u tri dana – ABA liga objavila raspored
Filip Jović i Andrej Mušicki - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2023
SPORT
Orlići upisali i treću pobedu – sjajni Marković demolirao Slovence
Jelena Bruks i Sonja Vasić - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2023
SPORT
Nema legende bez žrtve
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala