- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Jak jugo podigao talase na crnogorskom primorju: Dvije osobe se utopile, najmanje tri povrijeđene

CC0 / Pixabay / Talasi
Talasi - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2023
Pratite nas
Dvije osobe su se utopile, a tri su povrijeđene uslijed jakog juga koji je zahvatio crnogorsko primorje.
Pomoćnik direktora Uprave pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Žarko Lukšić saopštio je da se jedna osoba utopila kod Tivta, a druga kod Petrovca.
„Tim za hitnu reakciju Luštica bej je primio informaciju da su, vjerovatno sa kopna, pale tri osobe ili ih je more odnelo. Tri osobe su povrijeđene i jedan mladi muški život je izgubljen. Uz našu koordinaciju smo tijelo izvadili. Pored toga sad smo upravo primili informaciju da ima jedan utopljenik u Petrovcu. Danas je bilo sedam, osam akcija u Ulcinju“, rekao je Lukšić.
U incidentu koji se oko 18 časova desio u zalivu Trašte, na hridinama između uvale Pržna (Plavi horizont) i Marina naselja turističkog rizorta Luštica Bej u Krtolima kod Tivta, jedna osoba izgubila je život a tri su povređene.
Nezvanično, u talasima koje je podigao jaki jugo utopila se mlađa osoba muškog pola, dok se troje ljudi povrijedilo, najvjerovatnije kada su ih talasi bacili na stijene na obali.
Pomoć povrijeđenima je pružila ekipa Službe za vanredne situacije iz kompleksa Luštica Bej. Pomoć povrijeđenima ukazale su ekipe Službe zaštite Opštine Tivat i Dobrovoljnog vatrogasnog društva „Krtoli“ iz Radovića, a medicinski ih je zbrinuo tim Hitne pomoći iz Tivta.
O incidentu je obaviještena i Uprava pomorske sigurnosti i upravljanja lukama Crne Gore (UPSUL) koja je koordinisala naporima spasilačkih službi.
Oko 19.15 sati UPSUL je dobila i dojavu da je u moru u blizini Perazića dola takođe primijećeno još jedno beživotno tijelo. Ekipa UPSUL se sa svojim plovilom uputila ka naznačenoj lokaciji da izvadi tijelo utopljenika.
Inače, UPSUL je danas imala pet akcija spasavanja kupača na Velikoj plaži u Ulcinju a čiji su životi bili ugroženi zbog neopreznosti i nepoštovanja crvenih zastava koje su na plažama bile istaknute za kupače radi opasnosti izazvane velikim valovima i jakom jugu.
Zbog velikih talasa već su postavljene crvene zastavice na velikom broju plaža na Crnogorskom primorju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala