Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Devet meseci posle skidanja uniforme: U kosovsku policiju u Severnoj Mitrovici vraća se 45 Srba

© AP Photo / Marjan VuceticKosovska policija
Kosovska policija - Sputnik Srbija, 1920, 25.07.2023
Pratite nas
U policijskoj stanici Severna Mitrovica od danas počinju sa radom 74 nova policajca od kojih će 45 biti Srbi, potvrdio je zamenik komandira Severne policijske stanice Veton Eljšani.
Pripadnici Srba su početkom novembra napustili kosovsku policiju na severu Kosova i Metohije nakon odluka iz Prištine gde im se naređuje da primene odluku od skidanju tablica sa auomobila koje su registrovane srpskim registarskim oznakama, a koje na sebi imaju akronime gradova na Kosovu i Metohiji.
Nakon napuštanja Srba, poslate su jedinice iz ostatka Kosova koje su sastavljene od Albanaca.
Od ukupno 74 nova policajca, koji su danas počeli sa radom, svi potiču iz nealbanskih zajednica. Srba je 45, 16 je Bošnjaka, tri Turčina i osam pripadnika iz romske, aškalijske i egipćanske zajednice.
Eljšani je istakao da su novi srpski policajci u tzv. kosovskoj policijskoj službi iz različitih krajeva Kosova, a da ih je najviše iz opština sa severa, iz Mitrovice, Leposavića i Zubinog Potoka.
Oni će na početku obavljati praktičnu obuku na terenu zajedno sa ostalim policajcima koji su već na severu Kosova i Metohije.
„Sada se kroz praktičan rad dodatno obučavaju za rad u patrolama i na drugim potrebnim zadacima. Oni će se i naredna dva, tri meseca obučavati”, istakao je Eljšani.
Ovi policajci su deo grupe od 418 svršenih kadeta, a u toku je i novi konkurs za prijem novih policajaca.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala