- Sputnik Srbija, 1920
REGION
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz zemalja u regionu

Uhapšen Veselin Veljović, bivši direktor crnogorske policije

© Foto : Vijesti/PrintscreenPrivođenje Veselina Veljovića na saslušanje u policiji
Privođenje Veselina Veljovića na saslušanje u policiji - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2023
Pratite nas
Bivši direktor Uprave policije Crne Gore Veselin Veljović uhapšen je jutros u akciji Specijalnog policijskog odeljenja po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva.
Veljović je uhapšen u kući na Žabljaku, u saradnji sa Agencijom Evropske unije za saradnju u sprovođenju zakona (EUROPOL).
On je doveden na saslušanje u prostorije Specijalnog policijskog odeljenja.
Policija od ranog jutra pretresa Veljovićeve stanove i kuće u Podgorici, Mojkovcu, Žabljaku i Nikšiću...
Tužilac i portparol SDT-a Vukas Radonjić saopštio je da Specijalno policijsko odeljenje, po naredbi suda, a po zahtevu Specijalnog državnog tužilaštva i u saradnji sa EUROPOL-om, obavlja pretresanje stanova i drugih prostorija više lica u Podgorici, Nikšiću, Žabljaku i Mojkovcu, zbog osnova sumnje da su učinjena krivična dela - stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčarenje.
Podgoričke „Vijesti“ navode da je, pored Veljovića, uhapšen i Podgoričanin Mujo Nikočević, koji važi za pripadnika organizovane kriminalne grupe „škaljarski klan“.
Veselin Veljović je bio direktor Uprave policije Crne Gore u dva mandata, od leta 2007. do 2011. godine, a potom od 30. jula 2018. do 17. decembra 2020. godine.
Nakon okončanja prvog mandata, Veljović je bio savetnik tadašnjeg predsednika Crne Gore Filipa Vujanovića za oblast bezbednosti i odbrane, a u vreme Vlade Mila Đukanovića od 2014. godine i sekretar Veća za nacionalnu bezbednost.
Kada je u decembru 2020. otišao iz Uprave policije, ponovo je zaposlenje našao u kabinetu tadašnjeg predsednika Mila Đukanovića. Funkciju savetnika za bezbednost i odbranu Veljović je obavljao sve 20. maja ove godine, dok je Đukanović bio na funkciji.

Uhapšen Nikola Mrkić

Nikola Mrkić, brat Aleksandra Mrkića koji je trenutno van Crne Gore, a kojeg policija potražuje, uhapšen je zbog sumnje da je izvršio krivičnih dela stvaranje kriminalne organizacije, zloupotreba službenog položaja i krijumčerenje.
Ranije danas Specijalno policijsko odeljenje je u istoj akciji po nalogu Specijalnog državnog tužilaštva i u saradnji sa Europolom uhapsilo nekadašnjeg direktora Uprave poicije Crne Gore Veselina Veljovića.
"U toku su pretresi na 11 lokacija širom Crne Gore, a celokupna akcija je sprovedena uz podršku Protivterorističke jedinice Uprave policije", saopšteno je iz Uprave policije.
Punomoćnik Aleksandra i Nikole Mrkića, advokat Vuk Jaredić kazao je ranije podgoričkim Vijestima da se Nikola i Aleksandar ne traže od strane Specijalnog državnog tužilaštva (SDT) ili Uprave policije.
"Gospodin Nikola Mrkić je u kontaktu sa predstavnicima Uprave policije i pruža punu saradnju", naveo je Jaredić, prenose Vijesti.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala