- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

„Jedan od najboljih“: Ukrajinska vojska otkrila koje rusko oružje predstavlja najveću pretnju

© Sputnik / Aleksandr Vilьf / Uđi u bazu fotografijaSusret iznad Tihog okeana: Ruski lovac sprečio američki avion da se približi granici
Susret iznad Tihog okeana: Ruski lovac sprečio američki avion da se približi granici - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2023
Pratite nas
Ruski lovac Su-35 sa raketama R-37 predstavlja ozbiljnu pretnju za ukrajinsku vojsku, izjavio je portparol Ratnog vazduhoplovstva Oružanih snaga Ukrajine Jurij Ignat.

„Oni imaju Su-35. To je jedan od najboljih aviona. Glavni avion koji predstavlja za nas pretnju je Su-35. To treba priznati“, rekao je Ignat za agenciju „RBK Ukrajina“.

Ignat je takođe rekao da je raketa R-37, koju koriste lovci Su-35, jedna od najopasnijih raketa koja preti Oružanim snagama Ukrajine.

Praktično nevidljiv za radare

Ruski vojni ekspert Jurij Knutov rekao je da Su-35 pripada generaciji 4++, te da je njegova glavna prednost izuzetna manevarska sposobnost.
„Avion ima ultra moderna sredstva za otkrivanje protivničke avijacije i kopnenih ciljeva, kao i sistem naoružanja koji omogućava da se uništi bilo koja letelica na izuzetno velikoj udaljenosti. U slučaju potrebe može se koristiti oružje za uništavanje kopnenih meta, ako piloti dobiju takav zadatak. Zahvaljujući svojim mogućnostima, Su-35 uništava ukrajinske avione i to, po pravilu, pre nego što pilot ukrajinskog lovca primeti naš avion. Zato eksplozija rakete za protivnika bude potpuno neočekivana“, objašnjava Knutov za Sputnjik.
Pored toga, dodaje on, zahvaljujući kompozitnim materijalima Su-35 na ekranima radara ne izgleda kao pravi lovački avion, a to može da zbuni protivnika.
Knutov je podsetio da se lovac veoma dobro pokazao u Siriji, ni u čemu ne zaostajući za F-35 i F-16.
Krstareće rakete Oniks - Sputnik Srbija, 1920, 20.07.2023
Specijalna operacija u Ukrajini
Ruske rakete „oniks“ neuhvative za ukrajinsku PVO
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala