- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

„Pooštrena pravila“ FSS šalju Kolubaru u treću ligu!

© Sputnik / Petar MilovanovićFSS
FSS - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2023
Pratite nas
Fudbalskom klubu Kolubara oduzeta je licenca i biće izbačen u Srpsku ligu, odlučio je Odbor za hitna pitanja Fudbalskog saveza Srbije.
Kako prenosi Žurnal, Odbor za hitna pitanja FSS-a doneo odluku o pooštravanju pravilnika o licenciranju koji će se ubuduće primenjivati, a na osnovu toga Savez je Kolubari oduzeo licencu zbog lažnih podataka koje je dostavila.
Zbog toga će Zajednica će Lazarevčane isključiti iz članstva, dok će ih Etička komisija suspendovati zbog kršenja etičkog kodeksa.
Što se tiče licence, Kolubara je prekršila dva pravila - nema direktora-generalnog sekretara u administraciji (od kraja prethodne sezone), a stadion ima 1.910 stolica, dok je minimum za takmičenje u Superligi 2.000 sedećih mesta.
Lazarevčani će biti prebačeni u treći rang takmičenja, Superliga kao što je i planirano ostaje sa 16 klubova, a odluka kako će se popuniti Prva liga Srbije biće doneta tokom nedelje. Nezvanično, Loznica slovi za favorita da dobije to mesto.
Kolubara je ranije kažnjena sa devet bodova zbog nameštanja rezultata, a nakon što je Sud za sportsku arbitražu u Lozani (CAS) smanjio kaznu na šest bodova, FSS je bio prinuđen da ponovo reaguje kako bi se ispunili uslovi za takmičenje na svim nivoima.
Jan Karlo Simić - Sputnik Srbija, 1920, 24.07.2023
SPORT
Mladi Srbin je položio prvi veliki ispit /video/
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala