- Sputnik Srbija, 1920, 26.08.2021
DRUŠTVO
Društvene teme, zanimljive priče, reportaže, događaji, festivali i kulturna dešavanja iz Srbije, i ostatka sveta

Zbog nevremena vanredna situacija u sedam gradova i opština, lokalizovan požar u Zaječaru /video/

Pratite nas
Zapadni, jugozapadni i istočni delovi zemlje bili su sinoć na udaru jakog nevremena praćenog olujom i pljuskovima. Vanredna situacija proglašena je u sedam gradova i opština. Snažno nevreme, koje je u subotu zahvatilo Srbiju, nanelo je veliku štetu. Lokalizovan požar koji je izbio u Zaječaru.
Davor Vidović, pomoćnik načelnika Uprave za Vatrogasno-spasilačke jedinice, izjavio je za RTS da je do sada proglašena vanredna situacija u sedam gradova i opština.
„I to dve vanredne situacije na teritoriji celog grada — Novog Sada i Sremske Mitrovice i na teritoriji četiri opštine – Šid, Ruma, Irig, Sečanj i na delu teritorije opštine Požega“, naveo je Vidović.
On je rekao da su vatrogasci poslednjih dana reagovali 495 puta, kao i da je bilo ukupno angažovano 1.186 vatrogasaca sa 454 vozila, ali i 172 pripadnika dobrovoljnih vatrogasnih jedinica.
„Većina intervencija odnosila se na uklanjanje oborenih stabala, delova fasade i požara koji su nastali kao posledica udara groma“, dodao je Vidović.
Prema njegovim rečima, samo juče vatrogasci su intervenisali 177 puta, a tokom noći intervenisali su u Zaječaru, Soko Banji, Loznici, Kruševcu i Nišu.
Kada je reč o požaru koji je izbio u Zaječaru, Vidović je rekao da je bila zahvaćena velika kuća površine 350 kvadrata u kojoj živi više porodica.
„Požar je lokalizovan i dalje se radi na dogašavanju i raščišćavanju lokacije“, kazao je Vidović.
Inače, Zaječar i okolina našli su se sinoć dva puta na udaru nevremena.
Iz sela Veliki Izvor stanovnici su naveli da mnoge kuće prokišnjavaju jer su ostale bez crepova, pao je jedan dalekovod, oštećene su štale i pomoćni objekti, a selo je ostalo bez struje.
Nevreme praćeno jakom kišom i olujnim vetrom sinoć je pogodilo i Beograd, ali je bilo slabijeg intenziteta nego prethodnih noći.
Pojedini delovi grada ostali su na kratko i bez struje.
Zbog grmljavine usled najavljenih vremenskih nepogoda, na beogradskom aerodromu je od sinoć u 21 čas bila uvedena zabrana snabdevanja aviona gorivom, u skladu sa odredbama Zakona o vazdušnom saobraćaju i propisanoj bezbednosnoj proceduri, saopšteno je sa Aerodroma „Nikola Tesla“, nakon čega je „Er Srbija“ saopštila da je moguće da pomenuta zabrana utiče na saobraćaj nacionalnog avio-prevoznika.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala