- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Ruska legenda hvali Ivića – „Igra moderno, može da se bori za titulu“

© Sputnik / Alekseй Filippov / Uđi u bazu fotografijaFutbol. RPL. Matč "Dinamo" - "Krasnodar"
Futbol. RPL. Matč Dinamo - Krasnodar - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2023
Pratite nas
Krasnodar, na čijoj klupi sedi srpski stručnjak Vladimir Ivić, oduševio je u petak na otvaranju nove sezone ruske Premijer lige trijumfom nad Dinamom usred Moskve od 3:1.
Ekipa iz Krasnodara, koja je prošlu sezonu završila kao šesta na tabeli, odigrala je sjajan meč, a srpski stručnjak, koji je predvodi od januara, nastavlja da dobija pohvale za posao koji radi.
Andrej Kobelev, legenda Dinama iz Moskve, koja je pratila utakmicu uživo na stadionu, primetila je da je pod vođstvom Vlade Ivića, Krasnodar počeo da igra racionalnije i pragmatičnije.
„Poslednjih sezona, Krasnodar se povremeno uključivao u borbu za visok plasman sa ostalim timovima. Ali mi se čini sada da su sa Ivićem počeli da igraju modernije, pragmatičnije i racionalnije. Mislim da će im to dati motiv da se ozbiljno bore za vrh ove godine. Ako ne za titulu, onda bar za poziciju u top tri“, ocenio je Kobelev.
Na pitanje zašto tako misli, legendarni fudbaler odgovara:
„Kao što vidimo, pragmatizam danas dobro prolazi u fudbalu. Timovi ne samo da igraju atraktivan fudbal, već su postali i pragmatični da pobeđuju i kada ne igraju lepo“, podseća Kobelev.
Mihajlo Banjac, srpski vezista koji nastupa za Krasnodar, kaže da je ključ pobede bio u taktici da se zaustavi najbolji igrač domaćih Fjodor Smolov.
„Ako pogledate rezultat učiniće vam se da je bilo lako, međutim, nije jer je Dinamo imao mnogo prilika. Mi smo iskoristili prvu i to je najvažnije. To je verovatno bio najvažniji trenutak na meču jer smo potom dali i drugi gol i lako nastavili da kontrolišemo utakmicu“, ocenio je nekadašnji fudbaler TSC-a.
Futbol. RPL. Matč CSKA - Rubin - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2023
SPORT
Ruska legenda ispisala nove stranice istorije
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala