Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Petković: Kurti je zec prerušen u lisca koji uzalud sanja da bude vuk i Vučić

© Tanjug / DOPISNIK KIMAljbin Kurti
Aljbin Kurti - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2023
Pratite nas
Aljbin Kurti je ništa drugo do zec prerušen u lisca, koji uzalud sanja da bude vuk i Vučić, pa preko hrvatskih medija nalazi pogodno tle za svoju bolesnu i opsesivnu mržnju prema Aleksandru Vučiću, birajući baš dan kada Srbi tuguju zbog masakra 14 srpskih žetelaca u Starom Grackom, naveo je direktor kancelarije za Kosovo i Metohiju Petar Petković.
Kada Aljbin Kurti napada predsednika Aleksandra Vučića i njegovu porodicu, on najviše govori o sebi i svojim kompleksima omalenog političara prizemnih dometa, ali sa prevelikim ambicijama, kaže Petković u reakciji na intervju premijera privremenih prištinskih institucija Aljbina Kurtija, koji je dao hrvatskim medijima.
„Koliko god Kurti i hrvatski mediji bili udruženi u hibridnom ratu protiv Srbije i Vučića, to je jasniji znak da je naša država na pravom putu, a Srbi sa KiM još snažnije uz svog predsednika! Zbog toga napada porodicu Vučić, zbog toga šalje svoje falange da maltretiraju Danila Vučića, zbog toga nabavlja različita naoružanja, ne bi li se okuražio i ohrabrio, jer se plaši i Vučićeve senke“, saopštio je direktor Kancelarije za KiM.
Međutim, više je nego opasno kada se jedan balkanski piroman naoružava skrivajući se iza nekakvih nepostojećih „odbrambenih razloga“, jer mu niko ne preti, ali on preti da ugrozi mir i stabilnost na prostoru čitavog Zapadnog Balkana, kaže Petković.
„Sramota je kada se takvi apsolutisti poput Kurtija koji sanjaju Veliku Albaniju i žele Drugu Prizrensku ligu, pozivaju na demokratiju, a svakim svojim postupkom pokazuju svoje anticivilizacijsko lice“, navodi on.
Kurti je za hrvatske medije izjavio da predsednika Srbije Aleksandra Vučića „nervira demokratija“ i da „želi da postane kralj“, te da se Priština „ne naoružava zato što će nekoga napasti, već su na oprezu zbog 48 ofanzivnih baza srpske vojske i žandarmerije oko granice“.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala