- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Bogdane, ipak ti neće olakšati...

© Foto : FIBANikola Jokić i Bogdan Bogdanović
Nikola Jokić i Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2023
Pratite nas
„Olakšao bi mi, sto posto“, odgovorio je Bogdan Bogdanović reporteru Sputnjika na pitanje da li bi voleo da ovog leta u reprezentaciji Srbije sarađuje sa Nikolom Jokićem. Do toga, nažalost, neće doći.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 19.06.2023
SPORT
Bogdan o Jokiću i Srbiji: „Olakšao bi mi sto odsto“
Moraće Bogdan ponovo sam, kao 2017. godine na Evropskom prvenstvu kada je vukao na leđima ceo tim, ostavši na kraju poražen u finalu od Slovenije.
„Krivo mi je što sam na kraju izgubio snagu... Nema veze, teško je, ali izdržaćemo“, rekao je tada Bogdan kroz suze.
Šest godina kasnije, jedan od najboljih košarkaša koje je Srbija iznedrila u poslednjih desetak godina, posle prošlogodišnjeg odustva sa Evrobasketa zbog povrede i operacije kolena, ponovo će morati da povuče sve sam.
Ovoga puta u drugačijoj ulozi, selektor Svetislav Pešić ga je za nesporno prihvatanje da bude deo reprezentacije ovog leta nagradio kapitenskom trakom i time potvrdio ono što je svakom realnom ljubitelju košarke odavno jasno - Bogdan je lider ove generacije, bez obzira na individualne uspehe drugih srpskih igrača u njihovim klubovima.
Čini se, niko od tih lidera neće biti tu da pomogne Bogdanu - Vasilija Micića će u tome sprečiti selidba u Ameriku, Nikolu Jokića verovatno umor od teške sezone, Nikolu Kalinića kombinacija istrošenosti i akumuliranih povreda, a doskorašnjeg kapitena Vladimira Lučića oporavak od teške povrede.
Bogdan Bogdanović - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2023
SPORT
Srbija ima novog kapitena!
Da će Srbija imati najveći oslonac u Bogdanu viđeno je i ranije ove godine kada je bio „maneken“ za predstavljanje novog dresa reprezentacije. Možda su ga nadležni izabrali tako da bi dali dodatan motiv ostalima da se stave na raspolaganje selektoru, ali čini se da ni to nije dovoljno.
Kakav god sastav bio, a to ćemo saznati sutra od 16.00 kada se bude obratio selektor Svetislav Pešić, srpska reprezentativna košarka je dobila još jednu packu od svojih košarkaša jer je stavljena na periferno mesto, iza svih individualnih prioriteta koji uzimaju sve više maha.
Tako je kako je, samo će ostati žal iskrenih ljubitelja košarke što će biti propuštena još jedna prilika da se okupi srpski tim snova i to u momentu oslabljene konkurencije, u prvom redu reprezentacije Amerike, ali i ostalih ekipa koje takođe trpe kao kolektiv zbog individualnih potreba.
Koga nema bez njega se mora, uvek je bilo i biće, a na radost svih navijača Srbije, Bogdanović je konačno opet tu, stariji, zreliji, iskusniji i sa novom ulogom koju će znati da ceni i sasvim sigurno će ponovo ostaviti i poslednji atom snage kako bi pobedio - a u tome bi valjalo da se nađe neko da mu pomogne, ako ni zbog čega drugog, bar da ne dođe ponovo do onih suza iz 2017.
Prenos utakmice košarkaškog finala NBA lige između Denver Nagetsa i Majami hita u sportskoj dvorani u Somboru  - Sputnik Srbija, 1920, 23.07.2023
SPORT
Jokić neće igrati za Srbiju
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala