- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Partizan razočarao, Zvezda ubedljiva na „generalki“

© Sputnik / Lola ĐorđevićDetalj sa 169. večitog derbija
Detalj sa  169. večitog derbija - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2023
Pratite nas
Srpski klubovi odradili su generalne probe uoči početka nove sezone, a ako se po jutru dan poznaje navijači Partizana nemaju puno razloga za optimizam. Njihov tim je odigrao nerešeno iza zatvorenih vrata u Zemunelu protiv drugoligaša Metalca, dok je Zvezda na praznoj „Marakani“ bila bolja od TSC-a.
Crveno-beli su nastavili sa dobrim partijama u pripremnom periodu (3:0), a tim izraelskog stručnjaka Baraka Bahara pokazao opet da je najopasniji u prvih 45 minuta, kada je lako stekao prednost protiv drugog predstavnika Srbije u Ligi šampiona.
Ivanić u osmom i Olajinka u 26. pogodili su za rutinskih 2:0, da bi se u drugom poluvremenu u strelce upisao i novajlija iz Sent Etjena Žan-Filip Kraso u 60. minutu, čime je stavio tačku na ovaj meč.
Do starta sezone i prvog kola, crveno-bele očekuje još jedna proba, duel sa Fiorentinom na „Marakani“ u sredu uveče (20 časova).
Fudbaleri Partizana i Metalca remizirali su (1:1) u pripemnoj utakmici pred novu sezonu. Crno-beli su poveli golom Sameda Baždara u 42. minutu, a izjednačio je 19-godišnji Ognjen Luković u 75. minutu.
Trener crno-belih Igor Duljaj napravio je devet izmena u odnosu na tim koji je pre dva dana savladao Mladost GAT sa 3:1, a utakmica je ponovo odigrana iza zatvorenih vrata Zemunela.
Partizanov tim u prvom poluvremenu činili su: Popović (Stevanović) - Saničanin, Stjepanović, Šehović, Kanute, Pantić, Živković, Severina, Baždar, Menig, Nikolić.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala