Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Srpske trobojke iznad Drine: Hiljade ljudi na regati kod Bajine Bašte

© Foto : Sputnjiku ustupio Krsman VasiljevićDrinska regata - nema spusta bez srpske trobojke
Drinska regata - nema spusta bez srpske trobojke - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2023
Pratite nas
Održava se centralni događaj jedne od najmasovnijih tradicionalnih i turističkih manifestacija u Srbiji, "Drinske regate" - spust niz Drinu. Na plaži Rača u Bajinoj Bašti večeras nastupaju najpoznatije muzičke zvezde sa ovih prostora, Neverne Bebe i Van Gog.
Drinska regata se već četvrt veka organizuje u Bajinoj Bašti. Prva je održana u julu 1994. godine i od tada se, svake treće sedmice ovog meseca, odvija manifestacija čiji je glavni događaj spust niz reku.
Regata se održava kao uspomena na drevne drinske splavare i predstavlja spoj tradicije i savremenih turističkih trendova.
Bajina Bašta u vreme Drinske regate je jedino mesto gde se još uvek mogu videti veliki splavovi, identični onima koji su prethodnih vekova jezdili Drinom.
Ovaj jedinstveni karneval na vodi, uz veliki broj drugih raznovrsnih sadržaja, predstavlja jednu od najvećih turističkih manifestacija u Srbiji i najveći događaj na vodi u ovom delu Evrope.
Drinsku regatu i ove godine prati izuzetno posećeni „Most Fest“, festival koji je izrastao u muzički događaj godine u ovom delu Srbije.
Večeras od 21 sat na plaži Rača nastupaju najpoznatije muzičke zvezde sa ovih prostora, Neverne Bebe i Van Gog.
Pored muzičkog programa Drinsku regatu prati i tradicionalno takmičenje u pripremanju riblje čorbe koje se održava u Perućcu, u prelepom ambijentu pored reke Vrelo i okuplja veliki broj posetilaca.
© Foto : Sputnjiku ustupio Krsman VasiljevićDrinska regata se već četvrt veka organizuje u Bajinoj Bašti, svake godine je sve više učesnika
Drinska regata se već četvrt veka organizuje u Bajinoj Bašti, svake godine je sve više učesnika - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2023
Drinska regata se već četvrt veka organizuje u Bajinoj Bašti, svake godine je sve više učesnika
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala