- Sputnik Srbija, 1920
Specijalna operacija u Ukrajini
Sve o specijalnoj vojnoj operaciji Rusije za demilitarizaciju i denacifikaciju Ukrajine.

U Lavovu nedavno likvidiran veliki broj stranih plaćenika, ukupno od početka SVO skoro 5.000

© Sputnik / RIA Novosti / Uđi u bazu fotografijaRuski vojnici pored sistema "Soncepjok" u zoni specijalne vojne operacije
Ruski vojnici pored sistema Soncepjok u zoni specijalne vojne operacije - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2023
Pratite nas
U raketnom udaru koji su ruske snage izvele na području Akademije kopnene vojske Ukrajine u Lavovu likvidiran je veliki broj poljskih i nemačkih plaćenika, saopštilo je rusko Ministarstvo odbrane.
Napad je izveden 6. jula visoko preciznim naoružanjem sa mora.
Ministarstvo je navelo i da od početka specijalne vojne operacije ukupno likvidirano 4.990 stranih plaćenika, dok je još 4.910 plaćenika pobeglo područja gde se vode borbe i napustilo Ukrajinu.
Oružane snage Rusije nastaviće ciljano da likvidira strane plaćenike u Ukrajini.

Odbijeno više napada protivnika

Rusko Ministarstvo saopštilo je i da je u donjeckom pravcu uspešno odbijeno 14 napada protivnika i da je u poslednja 24 sata likvidirano više od 280 ukrajinskih vojnika.
Na istom području je uništena i značajna količina vojne tehnike, a uništena su i dva kampa stranih plaćenika.
Grupa "Centar" ruske vojske u poslednja 24 sata odbila je sedam napada ukrajinske vojske u pravcu Krasnog Limana, likvidirala 170 ukrajinskih vojnika i 16 jedinica vojne tehnike.
Pored toga, savladane su jedinice tri ukrajinske brigade u oblasti oko mesta Kovaljovka u LNR, Tern i Jampolovka u DNR, a sprečeno je delovanje ukrajinske diverzantske grupe.
U hersonskom pravcu ruska vojska likvidirala je 30 ukrajinskih vojnika, dva oklopna vozila, dva automobila i dve haubice D-30.
Avijacija, raketne jedinice i artiljerija ruske vojske uništili su privremenu bazu stranih plaćenika u Černigovskoj oblasti, kao i skladište avionskog goriva u vazdušnoj bazi "Kanatovo" u Kirovogradskoj oblasti.
Prema podacima Ministarstva odbrane, u poslednja 24 sata avijacija i raketne snage izbacili su iz stroja 94 artiljerijske jedinice Ukrajine na prvoj liniji fronta, kaoi živu silu i vojnu tehniku u 117 rejona.
U pravcu Kupjanska ukrajinske snage izgubile su 110 vojnika, dva oklopna vozila i dve haubice.
Grupa "Istok" odbila je tri napada ukrajinske vojske u južnodonjeckom pravcu, likvidirala 190 ukrajinskih vojnika i 13 jedinica tehnike i sprečila delovanje dve grupe diverzanata.

Presretnuto 15 raketa "hajmars"

Ruska PVO presrela je 15 raketa "hajmars", tri rakete "harm" i jednu "storm šedou". Uništeno je 15 bespilotnih letelica.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala