- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nokaut za jednu sekundu! /video/

© Sputnik / Lola ĐorđevićRevijalnim mečom, u kome je pobedio reprezentativac Srbije Aleksandar Novaković, otvoreno je Svetsko amatersko prvenstvo u MMA
Revijalnim mečom, u kome je pobedio reprezentativac Srbije Aleksandar Novaković, otvoreno je Svetsko amatersko prvenstvo u MMA - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2023
Pratite nas
Luis Ernandes, MMA borac, upisao je verovatno najbrži nokaut u istoriji tog sporta pošto je udarcem nogom u glavu "uspavao" Brajana Topa.
Ernandes i Top su se sastali na 83. izdanju revije Titan FC, ali je njihova borba, zvanično, trajala svega jednu sekundu.
Ernandes je u oktagon kročio sa ispruženom desnom rukom, kao da želi da se pozdravi sa rivalom, a kao on nije reagovao na to, usledila je eksplozija.
Dok je Top verovatno razmišljao da li da se pozdravi, usledio je silovit udarac levom nogom koji ga je poslao u carstvo snova.
Mnogo polemika se povelo oko toga da li je Ernandes postupio sportski, deluje da je Top želeo da reaguje na pruženu ruku za pozdrav, ali je kasnio sa tim, što je Ernandes verovatno shvatio kao poziv za momentalni početak borbe.
"Svi koji pokušavaju da nađu razlog za nesportski potez Ernandesa sigurno nikada ranije nisu videli njegovu borbu. On svaki duel počinje istim zamahom levom nogom, morate biti spremni za to", navedeno je u jednom od komentara na društvenim mrežama.
Zvanično, organizacija Titan je upisala da se nokaut dogodio za jednu sekundu, a renomirani Tapolodži koji se bavi statistikom u borilačkim sportovima ima drugačije mišljenje.
"Nema šanse da to možemo da upišemo kao nokaut za sekund. To bi bio najbrži nokaut u MMA svih vremena. Naša štoperica kaže 3,5 sekundi, od momenta kada sudija dozvoljava da obrba krene do momenta kada on uleće i prekida borbu. Dakle, mi to beležimo kao tri sekunde", navedeno je.
Kako god bilo, svakako je ovo jedan od najbržih nokauta ikada.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala