- Sputnik Srbija, 1920
SPORT
Vesti i analize sa najzanimljivijih i najbitnijih sportskih događaja širom Srbije i celog sveta.

Nikola, hvala ti i izvini! A šta ćemo mi koji ostajemo...

© Foto : Dragana RatkovićaNikola Mirotić u litiji
Nikola Mirotić u litiji - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2023
Pratite nas
„Želeo sam da igram u zemlji koju volim“, između ostalog naveo je Nikola Mirotić u saopštenju kojim je stavio tačku na ideju o tome da zaigra u Srbiji, odnosno u Partizanu, a kao razlog za takvu odluku naveo je pretnje i uvrede sa kojima se suočavao u prethodnom periodu.
Dokazani humanista, jedan od najboljih košarkaša Evrope, pored svih mogućih destinacija na Starom kontinentu poželeo je da u 32. godini konačno postane deo srpske košarke, ali...
„Kako su u javnost dospele izvesne informacije o daljem nastavku moje karijere u KK Partizan, počele su pretnje i uvrede koje su me veoma iznenadile i povredile, jer ne želim da budem osoba koja će deliti ljude po bilo kom osnovu, a kamoli po bojama kluba. Odlučio sam da ne budem deo takve atmosfere i da ne želim ni sebe, ni svoju porodicu, da izlažem daljim neprijatnostima“, naveo je Mirotić.
Neverovatne i šokantne stvari, neverovatne do nivoa da su prethodnih dana strani mediji posmatrani kao prodavci „novinarskih patki“ kada su izneli u javnost da se Mirotić suočava sa pretnjama.
Toliko je to neverovatno imajući u vidu sve što Mirotić nosi sa sobom, sve što je uradio u prethodnom periodu za srpski narod u Crnoj Gori, za Crkvu, uopšte za sve što je u vezi sa Srbima.
I da takav čovek dobija pretnje i uvrede, toliko jake da odluči da ode na neko drugo mesto mimo svoje želje, onda nam svima treba biti dovoljno jasno koliko smo moralno potonuli i da se nalazimo na dalekim tačkama gde sunce ne sija.
Dalje reči su suvišne za ovakve okolnosti, neka nam je ovakvima Bog u pomoći, naročito svima onima koji su dali sebi za pravo da stvore atmosferu od koje jedan čist, pitom, pristojan, hrišćanin, vrhunski sportista, mora da beži na neko drugo mesto.
A na drugim mestima nam se smeju i džaba svi uspesi, džaba pune hale, frentično navijanje, džaba sve, ovo će ostati mrlja sa dalekosežnim posledicama, a mogla je da bude prekretnica ka novim šansama i dodatnim otvaranjem Srbije za najveće i najbolje koji bi sledili primer Mirotića.
Ovakav primer nam ne služi na čast kojom se toliko često dičimo. Nema je više, a velikom Nikoli hvala što je svojim postupkom ukazao na probleme sa kojima se kao društvo suočavamo i njihovu dubinu iz koje nećemo tako lako izaći.
Pitanje je da li i želimo, kao što nije bilo pitanje da li Nikola želi u Srbiju. Nažalost, ovakva Srbija ga videti neće...
Nikola, hvala ti što voliš Srbiju, izvini što ti se pokazala u svom najgorem svetlu i srećno ti bilo, gde god našao svoj mir.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala