- Sputnik Srbija, 1920
NAUKA I TEHNOLOGIJA

Hiljade uginulih pingvina pronađene na obalama Urugvaja /foto/

CC0 / Pixabay / Pingvini
Pingvini - Sputnik Srbija, 1920, 22.07.2023
Pratite nas
Na hiljade uginulih pingvina pronađeno je poslednjih dana na plažama Urugvaja, a posebno u letovalištu La Paloma, koje se nalazi na jugoistočnoj obali zemlje, saopštili su lokalni zvaničnici.
„Panorama je prilično depresivna, tužna. Suočavamo se sa velikim brojem uginulih pingvina, posebno ovde u La Palomi, a zapravo i na celoj obali Urugvaja“, rekao je Pablo Sena, zadužen za komunikaciju opštine La Paloma, na konferenciji za novinare, javila je ANSA.
Uginuće najmanje 5.000 pingvina u La Palomi bi se, prema prvim procenama stručnjaka, moglo pripisati nedostatku hrane u vodama Atlantskog okeana, javila je televizija 4 TV, preneo je portal Elitoral.
Sena je dodao da je prošle nedelje veliki ciklon, koji doduše nije pogodio obale Urugvaja, ali je bio prilično jak na Atlantiku, takođe, mogao da bude jedan od uzroka koji je doprineo da broj uginulih pingvina bude još veći.
Sa svoje strane, nevladina organizacija „SOS Reskate de Fauna Marina“ saopštila je da je maksimalna pothranjenost posledica i prekomerne eksploatacije okeana, preneo je Tanjug.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala