- Sputnik Srbija, 1920
RUSIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Rusije i Zajednice nezavisnih država

Zaharova: UN imaju dvojne standarde

© Press-služba MID RF / Uđi u bazu fotografijaPortparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova
Portparol Ministarstva spoljnih poslova Rusije Marija Zaharova - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2023
Pratite nas
Portparol Ministarstva inostranih poslova Rusije Marija Zaharova ocenila je da je izjava portparola generalnog sekretara Ujedinjenih nacija Stefana Dižarika o ruskim napadima na luku u Odesi „ilustracija licemerja i dvojnih standarda“.
Dižarik je ranije izjavio da generalni sekretar UN Antonio Gutereš odlučno osuđuje napade Rusije na lučke objekte u Odesi i drugim ukrajinskim crnomorskim lukama. Prema njegovim rečima, ti napadi protivreče obavezama Rusije iz Memoranduma o uzajamnom razumevanju s UN, u kojem je navedeno da će „Ruska Federacija doprinositi neometanom izvozu hrane, suncokretovog ulja i đubriva iz luka u Crnom moru koje kontroliše Ukrajina“.
„Takvi komentari su još jedna očigledna ilustracija licemerja i dvojnih standarda, koji više i ne čude, ali ne mogu da ne izazovu osudu. U vezi s tim, skrećemo pažnju na sistematsko odsustvo bilo kakve reakcije, da ne kažemo i metodično prećutkivanje rukovodstva UN terorističkih napada Kijeva“, navela je Zaharova u komentaru objavljenom na sajtu Ministarstva inostranih poslova Rusije.
Ona je skrenula pažnju na to da su u Ujedinjenim nacijama „ćutali kada je kijevski režim 5. juna razneo cevovod za amonijak 'Toljati – Odesa'“.
„Nisu se našle reči saučešća kod predstavnika UN ni u vezi s ljudskim žrtvama posle napada kijevskog režima na Krimski most 17. jula, poslednjeg dana važenja 'crnomorske inicijative'“, navela je Zaharova.
Ministarstvo odbrane Rusije je ranije saopštilo da je ruska vojska u četvrtak izvela nove napade na područja proizvodnje i skladištenja bespilotnih čamaca Ukrajine u Odesi i Iljičevsk-odeskoj oblasti.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala