Zastava Srbije - Sputnik Srbija, 1920
SRBIJA
Najnovije vesti, analize i zanimljivosti iz Srbije

Srpska lista: Novom odlukom Kurti nastavlja sa eskalacijom i planom progona Srba sa svojih ognjišta

© Sputnik / Teodor AnastasijevićSeverna Mitrovica
Severna Mitrovica - Sputnik Srbija, 1920, 21.07.2023
Pratite nas
Dan nakon pregovora u Briselu, kao po pravilu, režim Aljbina Kurtija umesto deeskalacije nastavlja sa eskalacijom i daljim pritiscima na srpski narod na severu Kosova i Metohije, saopštila je Srpska lista reagujući na odluku gradonačelnika Severne Mitrovice da se zabrani izgradnja stanova za socijalno ugrožene porodice.
„Danas je u severnoj Kosovskoj Mitrovici odlukom Kurtijevog nelegalnog i nelegitimnog gradonačelnika zabranjena gradnja stanova za socijalno ugrožene porodice u ovom gradu, kao i škole za decu iz ugroženih kategorija, a sve sa ciljem podizanja tenzija i ugrožavanja mira“, navodi se u saopštenju Srpske liste, uz ocenu da i dalje traje uzurpacija zemlje čiji su vlasnici Srbi.
„Da ironija bude veća, odluku o zabrani gradnje škole i stanova donose Kurtijevi gradonačelnici u vreme kada se na severu Kosova i Metohije protivzakonito oduzima srpska zemlja i grade ilegalne baze za parapolicijske albanske jedinice, čime se krše sporazumi iz Brisela i svi zakoni na snazi!?“, stoji u saopštenju.
Podsećaju da je ovim potvrđena izjava predsednika Srbije Aleksandra Vučića da vlasti u Prištini ne žele deeskalaciju, uz pitanje ambasadorima Kvinte - da li su ovo tehničke i administrativne stvari?
„Kurtijev režim ovom odlukom nastavlja sa eskalacijom i planom progona Srba sa svojih ognjišta. Nakon neosnovanih hapšenja, prebijanja i zastrašivanja našeg naroda, danas je preko svog gradonačelnika doneo odluke da zabrani izgradnju škole i stanova i time poslao još jednu poruku da ne želi Srbe na Kosovu i Metohiji. Postavlja se pitanje da li je ovo odgovor Kurtija na poziv međunarodnih predstavnika da se deeskalira situacija na severu Kosova i Metohije, kao i da li je odluka da se zabrani izgradnja škole i stanova za ugrožene građane u skladu se apelima ambasadora Kvinte da se ovi nametnuti gradonačelnici sa 3% osvojenih glasova bave tehničkim i administrativnim stvarima“, piše u saopštenju.
Sve vesti
0
Da biste učestvovali u diskusiji
izvršite autorizaciju ili registraciju
loader
Ćaskanje
Zagolovok otkrыvaemogo materiala